eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Vádat emeltek a volt szocialista polgármester ellen

Különösen nagy értékű sikkasztás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt vádat emelt Szabó Loránd, Dombóvár volt szocialista polgármestere ellen a Tolna Megyei Főügyészség; két érintett cégvezetővel szemben megszüntették az eljárást.

Magyar Pál főügyész elmondta: egyesítették a volt polgármester ellen folyamatban lévő két ügyet. Tájékoztatása szerint Szabó Loránd 2003-ban és 2004-ben testületi felhatalmazás nélkül utalt át összesen 206 millió forintot a Gunaras Rt., valamint a Kapos Innovációs Transzferközpont Kht. számlájára, amelyek pályázati önerőként tüntették fel a pénzt.

A főügyész hozzátette: a cégek néhány nap múlva visszautalták az összegeket, így kár nem keletkezett, de a sikkasztás megvalósult. A másik ügyben a vád szerint Szabó Loránd az idén márciusban 2 millió forinttal és egy tanácsosi cím felajánlásával próbált rávenni egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselőt arra, hogy álljon el egy ellene indított rágalmazási pertől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×