eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Szeptember elején dől el, ki lesz Ficsor Ádám utóda

Még nem lehet tudni, hogy ki követi a titokminiszteri poszton Ficsor Ádámot. Szollár Domokos kormányszóvivő az InfoRádió kérdésére elmondta, szeptember elején várható döntés az ügyben.

Ficsor Ádám öt hónappal a kinevezése után, szeptember 14-ével távozik posztjáról. Bajnai Gordon miniszterelnök elfogadta a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter lemondását, egyben nagyra értékelte munkáját - mondta az InfoRádiónak a kormányszóvivő.

Szollár Domokos hozzátette: a kormányfő áprilisban több fontos feladattal is megbízta Ficsor Ádámot. Az egyik volt az, hogy tartsa távol a politikát a titkosszolgálatoktól. Ez a szóvivő szerint sikerült - ezt szerinte alátámasztja az is, hogy Ficsor Ádám a távozásának okaként azt jelölte meg, hogy erősebb és hangsúlyosabb politikai szerepet kíván betölteni a jövőben az MSZP-ben.

A gazdasági válság miatt azt is kérte Bajnai Gordon Ficsor Ádámtól, hogy nagyobb figyelemmel legyen a nemzetgazdaság biztonságát érintő kérdésekre, amely szintén sikerült - hangoztatta Szollár Domokos, aki hozzátette: a miniszter harmadik feladata a nemzetbiztonsági terület anyagi konszolidációja volt. A költségvetés erre a szektorra vonatkozó sarokszámai már megvannak, a terület anyagi biztonsága megvalósul - mondta.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: Ficsor Ádám utódlásáról még korai beszélni, mert csak a parlamenti ülésszak őszi kezdetekor lesz a kérdés napirenden. Mint fogalmazott, az utódlásról egyeztetni fognak a kormányt támogató pártokkal is.

Korábban Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról, hogy ősszel - várhatóan a költségvetés elfogadása után - két-három szocialista miniszter távozik posztjáról, mert a következő időszakban a választási előkészületekben vállalnak napi feladatot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×