eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Egyeztetésre hívja az OCÖ elnöke a roma vezetőket

Egyeztetésre hívja a romák elleni támadások miatt a roma vezetőket az Országos Cigány Önkormányzat elnöke; Kolompár Orbán szerint a hazai roma társadalom jelenlegi helyzete megköveteli tőlük a közös gondolkodást és fellépést a cigányságot sújtó támadások miatt.

Az OCÖ elnöke közleményben tudatta: péntekre egyeztető megbeszélést hívta Teleki László romaügyekért felelős miniszterelnöki megbízottat, MSZP-s országgyűlési képviselőt, Farkas Flóriánt, a Lungo Drom elnökét, fideszes országgyűlési képviselőt, Makai Istvánt, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökét és Daróczi Ágnest, a Phralipe elnökhelyettesét.

Kolompár Orbán a találkozótól azt reméli, megtárgyalhatják az elmúlt időszak eseményeit és közös gondolkodással megtervezhetik közös álláspontjukat.

"Tennünk kell ezt azért, mert a családunk, a gyermekeink jövőjéről van szó, és közös erővel meg kell akadályoznunk, hogy ezek a szörnyű tettek újra megismétlődhessenek" - írta az OCÖ elnöke.

Az országos rendőrfőkapitány szerdára hívta találkozóra a roma jogvédő és civil szervezeti, valamint kisebbségi önkormányzati képviselőket a romák elleni támadássorozattal kapcsolatban.

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke pedig csütörtökre hirdette meg a testület tanácskozását, amelyen "meghallgatják az igazságügyi és rendészeti minisztert a kislétai emberölés, illetőleg az ezt megelőző, hasonló bűncselekmény-sorozat tárgyában".

Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke az MTI-nek kedden azt mondta: tanácskozásra hívja a roma értelmiségieket, jogvédőket és közéleti személyiségeket erre a hétre.

Valamennyi találkozót, fórumot az illetékes vezetők azért hirdették meg, mert a Szabolcs megyei Kislétán hétfő hajnalban ismeretlenek sörétes fegyverrel támadtak saját otthonában egy családra; a 45 éves édesanyát agyonlőtték, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×