eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

A 4-es metró helyett villamos jár majd a Thököly úton?

A Thököly út felújítását a közbeszerzési eljárások miatt nem lehetett hamarabb kezdeni, ezért sem érhet véget az iskolakezdésre - mondta az InfoRádiónak Budapest közlekedési tanácsnoka. Lakos Imre arról is beszélt, hogy a 4-es metró Keleti pályaudvartól Bosnyák térig tartó szakaszára még nincs benyújtott uniós pályázat, így bizonytalan a sorsa, akár az is elképzelhető, hogy a Thököly úton újra villamosok közlekednek majd.

Hétfőn kezdődött el a Thököly út felújítása. Budapest közlekedési tanácsnoka azzal magyarázta a késői kezdést, hogy a közbeszerzési eljárások miatt nem lehetett korábban nekilátni a munkának.

Lakos Imre hangsúlyozta: a tervek szerint október 10-éig befejeződő útrekonstrukcióval eltűnnek a Thököly út macskakövei. Az úttest a mostani felújítással ideiglenes pályaszerkezetet kap a várható metróépítés miatt a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között.

Lakos Imre szólt arról is, hogy a 4-es metró Keleti pályaudvartól Bosnyák térig tartó szakaszának építéséhez a szükséges szakhatósági engedélyek és a kormánnyal kötött finanszírozási szerződések rendelkezésre állnak, ám a megfelelő uniós források nem. Hozzátette, hogy a projekthez európai uniós pályázatot sem nyújtottak be.

Még lóg a levegőben, hogyan alakul ezen a szakaszon a metróépítés - fogalmazott a tanácsnok, aki hozzátette: még mindig folynak arról a szakmai viták, hogy a metró helyett villamosközlekedés legyen-e a Thököly úton, hiszen a sínek még megvannak.

Elvileg van esély arra, hogy metró helyett villamosok közlekednek majd a szakaszon - fűzte hozzá.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×