eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Mi lesz veled, M6-os?

Látják a fényt az alagút végén az M6-os mecseki szakaszának építői: a Szekszárdtól Bólyon át Pécsig vezető autópálya kilenc hónap múlva elkészülhet, leendő használói azonban eddig többnyire csak beomlott alagutakról, balesetekről hallottak - írja a Népszabadság.

Az M6-os mecseki szakaszának átadásával a beruházást kritizáló találgatásoknak nem lesz vége. Kellett? Nem kellett? Alagutakkal, vagy azok nélkül? Ezek voltak a leggyakoribb kérdések a készülő autópályával kapcsolatban. Az M7-es kőröshegyi viaduktja után az M6-M60-as autópályára osztották a felesleges "luxusberuházás" szerepét. Az e mellett érvelők szerint a 266 milliárd forintért épülő sztrádán a Geresdi-dombokon feleslegesek a völgyhidak, alagutat építeni pedig a csaknem sík vidéken oktalanság. A kormányzat ellenérve, hogy 2010-re csak így épülhet autópálya Szekszárdtól Pécsig. Más nyomvonalra ugyanis nem volt engedély.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy mintegy 12 milliárd forintot fizetett a Miniszterelnöki Hivatal az elektronikus kormányzati gerinchálózat kiépítéséért a Magyar Telekomnak. Ezt azzal a céllal hozta létre 2005-ben a kormányzat, hogy összekapcsolja a kormányzati és közigazgatási adatbázisokat, és hogy a kormányzati szolgáltatásokat elektronikus úton is biztosítsa az állampolgároknak. Az ötéves szerződés az év végén jár le, a többletszolgáltatások a lakosság számára azóta is elérhetetlenek. További részletek a Magyar Nemzetben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×