eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Mától buszok helyettesítik a Combinókat

A nagykörúti villamospálya felújítása miatt szombattól augusztus 19-ig villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a budapesti Blaha Lujza tér és a Moszkva tér között.

A villamosok helyett az utasokat magaslépcsős csuklós Ikarus autóbuszok szállítják, amelyek hétközben csúcsidőben 1-2 percenként, csúcsidőn kívül 2-3 percenként járnak. A villamospótlókra a Blaha Lujza téren, az Oktogonon és a Nyugati téren a 906-os éjszaki busz megállójában, a Jászai Mari téren a 91-es busz megállójában, a többi helyen a villamosmegállóban lehet felszállni.

A mozgásukban korlátozottak a BKV iránytaxi szolgáltatását vehetik igénybe, amely két vonaljegy áráért háztól házig viszi az utasokat.

A vágányok felújítására azért van szükség, mert a legutóbb az 1990-es években végezték el ezeket a munkákat. A Combinók érkezésekor, 2006-ban a vágányokat nem újították fel, csak a megállókat.

A sínek az ívekben és a közúti kereszteződésekben a nagyobb terhelés miatt hamarabb elhasználódnak, ezért a mostani felújítás során elsősorban a kereszteződésekben cserélik le a vágányokat. Megújul a Rákóczi úti, az Aradi utcai és a Horváth utcai útátjáró, a Nyugati téri teljes vágányhálózat, a Jászai Mari tér és a Tátra utcai közötti szakasz, a Kisrókus utcai ív és a Moszkva téri kitérő is. A beruházás teljes költsége 350 millió forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×