eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Paul McCartney az utolsó turnéjára készül

Londoni sajtóértesülések szerint visszavonul a koncertezéstől Sir Paul McCartney.

A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap úgy tudja: "Macca" jövőre látványos világturnéval búcsúzik rajongóitól, olyan helyszíneket is felkeresve, ahol eddig még nem zenélt. Áprilisra már több brazíliai koncertet előirányzott, de folynak az egyeztetések arról, hogy fellép a pekingi Teinanmen téren és a berlini fal egykori híres-hírhedt átkelőjénél, a Checkpoint Charlie-nál is.

A lap forrásai szerint a Beatles egykori basszusgitárosának minden bizonnyal ez lesz az utolsó nagy nemzetközi turnéja. A The Sun egyik bennfentese elmondta: a 67 éves Sir Paul tudja, hogy kora haladtával szervezete egyre kevésbé bírja a hosszú túrák gyötrelmeit.

Egy-egy jótékonysági bulin megjelenhet, például akkor, ha Barack Obama amerikai elnök vagy hozzá hasonló jelentőségű személyiségek erre felkérik, de egyébként a jövő évi turné után hátradől és élvezi a visszavonultságot - tette hozzá az idézett forrás.

A The Sun értesülése szerint a 2010-ben kezdődő turné valószínűleg egy évnél jóval tovább tart, vagyis mire véget ér, McCartney csaknem 70 éves lesz.

Anyagi gondjai akkor sem lesznek, ha a jövő évi koncertsorozat után valóban nem lép fel többet. A The Sunday Times című vezető brit lap, amely minden évben közzéteszi a brit pénzarisztokrácia felső ezrének listáját, az idei összesítésben úgy becsülte, hogy jóllehet a gazdasági válság Sir Paul vagyonának 12 százalékát elvitte, a zenész bankszámláján így is maradt 440 millió font (135 milliárd forint).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×