eur:
394.2
usd:
369.75
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Itt várhatók dugók - újabb útfelújítások kezdődnek Budapesten

Jövő héten indul a fővárosi útfelújítások második üteme, ami egyebek között érinti a Thököly és a Hűvösvölgyi út egyes szakaszait - tájékoztatta az InfoRádiót Budapest közlekedési tanácsnoka. Lakos Imre szerint lesz olyan útszakasz, ahol a munkák ideje alatt elengedhetetlen a forgalomelterelés.

Augusztus 3-tól indul el a fővárosi útfelújítások második üteme, amelyek a többi közt két fontos útvonalat, a Thököly és a Hűvösvölgyi út egyes szakaszait is érintik

Budapest közlekedési tanácsnoka az InfoRádiónak elmondta: a legnagyobb lélegzetű felújítás a Thököly úton lesz, ahol a Dózsa György út és a Hungária körút, valamint a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja között zajlanak majd a munkálatok - a tervek szerint október elejéig.

Lakos Imre szerint nem lesz káosz az érintett városrészben, mivel az augusztus egy kezelhető hónap, nem lesz akkora a forgalom, mint az év többi időszakában.

A második legnagyobb felújítás a Hűvösvölgyi út négy kilométeres szakaszán, a Budakeszi és a Hidegkúti út között zajlik majd. Ezen a részen kevés a kerülőút, ezért az autósoknak számítaniuk kell, hogy egy-egy sávban elterelik a forgalmat.

Felújítják Õrmezőn a Menyecske utcát is, valamint a budai alsórakparton is lesznek munkálatok, ám ez a rész most is le van zárva, vagyis ez újabb forgalomkorlátozást nem igényel.

Lakos Imre hozzátette: a Thököly út felújításán kívül a többi útszakaszon a tervek szerint szeptemberre befejezik a munkát.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×