eur:
394.4
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hajba kaptak Cser Ágnessel az érdekképviseletek

Négy szakszervezet szerint veszélybe került az érdekképviseleti munkájuk Cser Ágnes miatt. Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője ugyanakkor azt állítja, nem ő kapcsoltatta le az áramszolgáltatást a közös székházukban.

Birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, mert jogtalanul kapcsolták le irodáikban az áramszolgáltatást - mondta az InfoRádiónak Szűcs Viktória.

A szakszervezet elnöke úgy vélte, az ügy hátterében egy elszámolási vita áll, ugyanis az egykori Egészségügyi Szakszervezet vagyonát kezelő Forrás Sanitas Kft. vezetése, és a kisebbségi tulajdonosok közül négy érdekképviselet között tavaly november óta húzódik egy elszámolási vita. A kft. többségi tulajdonosa egyébként a Cser Ágnes vezette Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete.

Jelenleg tehát áram nélkül maradt a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Közegészségügyi Szakszervezet, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete valamint a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete - mondta Szűcs Viktória, aki szerint Cser Ágnes egyszerűen ellehetetlenítette a működésüket.

Cser Ágnes ezzel szemben azt állítja, hogy nem kapcsoltatta le az áramszolgáltatást az irodákban. "Nem kapcsoltattam le az áramszolgáltatást és nem hoztam veszélybe az érdekképviseleti munkát" - hangsúlyozta, majd megjegyezte: nem tud elszámolási vitáról. Hozzátette azt is: nincs problémája a kollégáival, viszont hiányolja őket, szerinte nem dolgoznak.

Azzal kapcsolatban, hogy a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, Cser Ágnes azt mondta: mindenkinek joga van mindenféle hatósághoz fordulni.

Szerző: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×