INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Hajba kaptak Cser Ágnessel az érdekképviseletek

Infostart / InfoRádió
Négy szakszervezet szerint veszélybe került az érdekképviseleti munkájuk Cser Ágnes miatt. Az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének vezetője ugyanakkor azt állítja, nem ő kapcsoltatta le az áramszolgáltatást a közös székházukban.

Birtokvédelmi eljárást kezdeményezett a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, mert jogtalanul kapcsolták le irodáikban az áramszolgáltatást - mondta az InfoRádiónak Szűcs Viktória.

A szakszervezet elnöke úgy vélte, az ügy hátterében egy elszámolási vita áll, ugyanis az egykori Egészségügyi Szakszervezet vagyonát kezelő Forrás Sanitas Kft. vezetése, és a kisebbségi tulajdonosok közül négy érdekképviselet között tavaly november óta húzódik egy elszámolási vita. A kft. többségi tulajdonosa egyébként a Cser Ágnes vezette Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete.

Jelenleg tehát áram nélkül maradt a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete, a Közegészségügyi Szakszervezet, a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete valamint a Gyógyszerészeti Dolgozók Szakszervezete - mondta Szűcs Viktória, aki szerint Cser Ágnes egyszerűen ellehetetlenítette a működésüket.

Cser Ágnes ezzel szemben azt állítja, hogy nem kapcsoltatta le az áramszolgáltatást az irodákban. "Nem kapcsoltattam le az áramszolgáltatást és nem hoztam veszélybe az érdekképviseleti munkát" - hangsúlyozta, majd megjegyezte: nem tud elszámolási vitáról. Hozzátette azt is: nincs problémája a kollégáival, viszont hiányolja őket, szerinte nem dolgoznak.

Azzal kapcsolatban, hogy a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, Cser Ágnes azt mondta: mindenkinek joga van mindenféle hatósághoz fordulni.

Szerző: Sigmond Árpád


A címlapról ajánljuk