eur:
389.5
usd:
363.05
bux:
68240.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

239 millió forintba kerülnek az augusztus 20-i programok

Az augusztus 20-i, állami ünnepség programjait és a hozzá kapcsolódó feladatokat nettó 239 millió forintból valósítja meg a nyertes konzorcium, az Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken az MTI-vel.

A közlés szerint lezárult az ünnepség központi rendezvényei és a hozzájuk kapcsolódó feladatok megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési eljárás, amelynek nyertese a két cég alkotta konzorcium lett. A cégek által tett ajánlat 20 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben ezen feladatokra fordított összeg - tették hozzá -, és az összeg együttesen tartalmazza a rendezvénnyel kapcsolatos rendezvényszervezési, pr-kommunikációs, médiavásárlási, kreatív tervezési és gyártási tevékenységek költségét is.

Mint írják, az államalapítás ünnepéhez méltó, ugyanakkor a gazdasági válságra tekintettel a lehető legtakarékosabb módon készül a kormány az augusztus 20-i rendezvények megszervezésére.

A hagyományos programok mellett idén újdonság lesz, hogy augusztus 19-én este kilenc órától gálaműsor lesz a Kossuth téren "Szent István - Egy ország születése" címmel.

Az ünnepséget hagyományosan megnyitó zászlófelvonás augusztus 20-án 8.30 órakor kezdődik a Kossuth téren, amelyet 10 órakor - katonazenekari bemutatóval, haditechnikai és légi bemutatóval - tisztavatás követ a Hősök terén. A Hősök terén zajló eseményeket 11 órai kezdettel térzene és 12 órakor zenés őrségváltás zárja.

A Kossuth téren "Szent István király udvara" címmel történelmi játszóház és egész napos családi program várja az érdeklődőket. Idén is bemutatják az Ország Tortáját, a programokat az esti tűzijáték zárja este kilences kezdéssel.

Az augusztus 20-i állami ünnepségek programjáról idén is a www.augusztus20.freeblog.hu blogon található naprakész tájékoztatás - közölte a kormányszóvivői iroda.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×