INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

"Csak egy újabb rendelet, amelyet nem tartat be az önkormányzat"

Infostart / InfoRádió
Vissza kell vonni a szeptembertől érvénybe lépő csendrendelet, mert alkalmatlan arra, hogy rendezze a terézvárosi lakosok és vendéglátóhelyek közötti konfliktust - mondta az InfoRádiónak Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi KDNP-s képviselő, miután sajtóhírek szerint az önkormányzat kompromisszumot kötött a vendéglátósok képviselőivel a jogszabály betartásáról.

A politikus nem módosítaná a rendeletet, egyszerűen visszavonná azt, mivel alkalmatlan annak a problémának a kezelésére, amely miatt megszületett, azaz a terézvárosi lakók védelmére.

Hozzátette: az első képviselőtestületi ülés szeptember 10-én lesz, így a jogszabály mindenképpen életbe lép, szavai szerint azonban a vendéglátók nem fogják betartani, azaz nem zárnak be este tízkor, az önkormányzat pedig nem fog fellépni ellenük.

Hangsúlyozta: egy újabb olyan rendelet született, amelyet nem tartat be a helyhatóság.

A képviselő rossznak nevezte a a kerületi vezetés jelenlegi kísérletezős rendeletalkotását, és úgy vélte, hogy a problémát az érintett vendéglátóhelyeknek önállóan kellett volna megoldaniuk. Példaként hozta fel a szomszédos VII. kerületet, ahol a szórakozó helyek tulajdonosai figyelnek a környéken lakók este 10 óra utáni nyugalmára.

A VI. kerület önkormányzata június 25-én döntött arról, hogy a lakóházban üzemelő vendéglátó helyeknek este 10-kor be kell zárniuk, és még a lakók kétharmadának jóváhagyása esetén is csak hajnal 1-ig lehetnek nyitva.

A rendelkezés ellen a szórakozóhelyek tulajdonosai, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Főpolgármesteri Kabinet és több civil csoport is tiltakozott.

Hanganyag: Szabó Gergõ


A címlapról ajánljuk