eur:
392.84
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

"Csak egy újabb rendelet, amelyet nem tartat be az önkormányzat"

Vissza kell vonni a szeptembertől érvénybe lépő csendrendelet, mert alkalmatlan arra, hogy rendezze a terézvárosi lakosok és vendéglátóhelyek közötti konfliktust - mondta az InfoRádiónak Wertán Zsolt Zoltán VI. kerületi KDNP-s képviselő, miután sajtóhírek szerint az önkormányzat kompromisszumot kötött a vendéglátósok képviselőivel a jogszabály betartásáról.

A politikus nem módosítaná a rendeletet, egyszerűen visszavonná azt, mivel alkalmatlan annak a problémának a kezelésére, amely miatt megszületett, azaz a terézvárosi lakók védelmére.

Hozzátette: az első képviselőtestületi ülés szeptember 10-én lesz, így a jogszabály mindenképpen életbe lép, szavai szerint azonban a vendéglátók nem fogják betartani, azaz nem zárnak be este tízkor, az önkormányzat pedig nem fog fellépni ellenük.

Hangsúlyozta: egy újabb olyan rendelet született, amelyet nem tartat be a helyhatóság.

A képviselő rossznak nevezte a a kerületi vezetés jelenlegi kísérletezős rendeletalkotását, és úgy vélte, hogy a problémát az érintett vendéglátóhelyeknek önállóan kellett volna megoldaniuk. Példaként hozta fel a szomszédos VII. kerületet, ahol a szórakozó helyek tulajdonosai figyelnek a környéken lakók este 10 óra utáni nyugalmára.

A VI. kerület önkormányzata június 25-én döntött arról, hogy a lakóházban üzemelő vendéglátó helyeknek este 10-kor be kell zárniuk, és még a lakók kétharmadának jóváhagyása esetén is csak hajnal 1-ig lehetnek nyitva.

A rendelkezés ellen a szórakozóhelyek tulajdonosai, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a Főpolgármesteri Kabinet és több civil csoport is tiltakozott.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×