eur:
393.75
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Újabb gyanúsítottat a Cozma-ügyben

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság szerdán egy 26 éves férfit, akit Marian Cozma román válogatott kézilabdás, az MKB Veszprém játékosa február 8-i meggyilkolásával összefüggésben garázdasággal gyanúsítanak - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A fiatalember lakhelyét a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem hozza nyilvánosságra a rendőrség - tette hozzá Csányi Zoltán, megjegyezve azt is, hogy a 26 éves gyanúsított vallomását sem ismertetik.

Elmondta ugyanakkor, hogy szerdán "helyszíni kihallgatást" tartott a rendőrség a bűncselekmény éjszakáján történtek rekonstruálása érdekében: a veszprémi Patrióta lokálhoz odavitték a nyomozók az emberöléssel gyanúsított, korábban már előzetes letartóztatásba helyezett Sz. I.-t. Csányi Zoltán azt mondta, a nyomozás érdekeire tekintettel a helyszíni kihallgatásról sem szolgálnak információkkal.

A sajtóügyeletes emlékeztetett arra, hogy korábban a megyei bűnügyi osztály munkatársai és tűzszerészek fémkeresőkkel "terepkutatást végeztek" a 8-as számú főút mentén, Hajmáskér község térségében. A bűncselekmény "elkövetési eszközeként" számba jöhető tárgy után kutattak három hónappal ezelőtt - jegyezte meg.

Elmondta, hogy a nyomozás folytatódik; értékelik a már beérkezett szakértői véleményeket, illetve további tanú- és gyanúsítotti kihallgatásokat, szembesítéseket tartanak. Az eddig összegyűjtött adatok és bizonyítékok alapján újabb szakértők kirendelésére, valamint a rendelkezésre álló szakvélemények kiegészítésére van szükség - közölte Csányi Zoltán, hozzátéve, hogy a nyomozás várhatóan még ebben az évben befejeződik.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját, a román válogatott tagját február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető játékostársai - Zarko Sesum szerb válogatott és Ivan Pesic horvát válogatott - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, műtéteken estek át, s hosszabb ideig kórházi ápolásra szorultak.

A bűnüggyel összefüggésben eddig nyolc embert gyanúsítanak, közülük heten vannak előzetes letartóztatásban. A rendőrség korábbi közleményei szerint társtettesként elkövetett emberölés bűntettével öt férfit gyanúsítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×