eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Megvannak a felvételi pontszámok

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu honlapon; a pontszámok ebben az évben mintegy 127.500 felvételiző továbbtanulását határozzák meg.

Minden érdeklődő megnézheti a ponthatárokat a felvi.hu honlapon. A felsőoktatási intézményekbe való bejutáshoz az idén sem kellett sehol sem a maximális 480 pontot elérni. A legmagasabb pontszám 469 volt, ennyivel juthattak be a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára, a második legmagasabb pont szintén itt volt, 462 ponttal lehetett a nemzetközi tanulmányok szakra bekerülni - tudta meg az MTI az Oktatási Hivatal elnökétől.

Bakonyi László elmondta, hogy magasak voltak a pontszámok az orvosi képzésben, ahol intézménytől függően 421 és 432 pont közötti eredményt kellett hozni. A jogászképzésben 408 és 426 között alakultak a pontszámok, magasabban, mint tavaly.

Azok a jelentkezők, akik a jelentkezési lapjukon mobiltelefonszámukkal és hozzájárulásukkal erre engedélyt adtak, még csütörtökön sms-ben is értesítést kapnak.

Az idén 127.500 diák jelentkezett egyetemekre és főiskolákra, a tavalyi 96 ezerrel szemben, s közülük első körben mintegy 94 ezren kerültek be az intézményekbe, ezen belül államilag finanszírozott képzésre 66 ezren.

Címlapról ajánljuk

Kopasz Bálint: elsősorban magamnak akarom bebizonyítani, hogy többre vagyok képes

Bár a párizsi olimpián szerzett bronzérem után még bizonytalan volt a folytatásban Kopasz Bálint, mára eldöntötte, hogy a Los Angeles-i ötkarikás játékokig kitart szeretett sportága mellett. Tokió olimpiai bajnok kajakosa azt mondta az InfoRádióban, hogy elég nagy volt a kontraszt a szezon elején és végén mutatott versenyzéseit illetően, és továbbra is keresi az okokat, hogy mi történhetett vele az olimpiai döntő utolsó 200 méterén.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×