INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Újabb fegyelmi eljárás Vác MSZP-s polgármestere ellen

InfoRádió / MTI
Újabb fegyelmi eljárást indított Vác MSZP-s polgármestere ellen a képviselő-testület, mert munkája kapcsán további szabálytalanságokra derült fény - közölte a város fideszes képviselőcsoportjának elnöke a szerdai rendkívüli testületi ülés után.

Tomori Pál elmondta, hogy hetekkel ezelőtt a testület különféle jogsértések miatt 30 napra felfüggesztette Bóth Jánost a hivatalából, s most újabb szabálytalanságok kerültek napvilágra. Ezek közé tartozik, hogy a mélygarázsépítés felülvizsgálatára a polgármester nem a testület által kijelölt társasággal, hanem felhatalmazás nélkül egy másik gazdasági társasággal, illetve ügyvédi irodával kötött szerződést. Ugyancsak a terhére róható fel az államháztartásról szóló törvény megsértése - közölte a politikus, aki egyben a vizsgálóbizottság elnöke is.

A 23 tagú képviselő-testületből tizenketten szavazták meg az újabb fegyelmi eljárást, ez minősített többséget jelent. (A testület 9 szocialista, 2 független - ők korábban MSZP-sek voltak, de kiléptek -, 1 további független és 11 jobboldali képviselőből áll.)

A vizsgálat idején a város első emberének feladatait az alpolgármester látja el.

Bóth János korábban úgy nyilatkozott, hogy munkaügyi bírósághoz fordul a tisztségéből való felfüggesztése kapcsán.

A címlapról ajánljuk