eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

Steiner: Kizárt, hogy jövő héten menesztik Kocsist a BKV-tól

A Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője cáfolta azt a sajtóértesülést, amely szerint már jövő héten meneszthetik a BKV vezérigazgatóját. Steiner Pál elmondta: a cégvezetőnek jövő héten a társaság felügyelő-bizottsága előtt kell magát tisztáznia a személyét érintő sajtóhírekkel kapcsolatban. A közlekedési társaság felügyelő bizottságának elnöke, Székely Gábor kiemelte: nincs tervezett kérdéssor a július 27-i ülésre, amelyen a vezérigazgatót hallgatják meg.

Kizártnak tartja az MSZP fővárosi frakcióvezetője, hogy már a jövő héten menesztik a BKV vezérigazgatóját. Steiner Pál azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy a Magyar Rádió a közlekedési társasághoz közeli forrásokból úgy értesült: már jövő kedden, a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának ülésén dönthetnek Kocsis István távozásáról.

Steiner Pál azt mondta: először a BKV felügyelő bizottsága hallgatja meg a vezérigazgatót július 27-én, amelyen azt várják, hogy Kocsis István számoljon be arról, mi a valóságtartalma azoknak a sajtóban megjelent híreknek, amelyek még a villamos művek vezérigazgatójaként gyanús ügyekkel hozták őt összefüggésbe. Ezt követően a testület jelentést készít a városvezetés számára, és leghamarabb a Főpolgármesteri Kabinet augusztus 10-i ülésén tárgyalhatnak az esetleg szükségessé váló lépésekről - tette hozzá az MSZP-s politikus.

A szocialista frakcióvezető kiemelte: ha a BKV felügyelő bizottság arra a következtetésre jut, hogy nem győzték meg Kocsis István válaszai, akkor szerinte fel kell vetni a bizalmi kérdést. Steiner Pál ugyanakkor hangsúlyozta, azt remélik, hogy Kocsis István tisztázza magát a sajtóban megjelent vádak alól.

Nem a menesztés a tét

A közlekedési társaság felügyelő bizottságának elnöke az InfoRádiónak azt mondta: nincs tervezett kérdéssor a július 27-i ülésre, amelyen a vezérigazgatót hallgatják meg. Székely Gábor közölte: Kocsis István tájékoztatója után lehet rákérdezni a tisztázatlan dolgokra a testület tagjainak, egy hiányzását már bejelentő tag négy kérdést tett fel, amelyek a BKV offshore-szerződéseire vonatkoznak.

A felügyelő bizottság elnöke szerint nem Kocsis István menesztése a tét, hanem az, hogy a cégvezető tisztázza magát a sajtóban felvetett ügyekben.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×