eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Pettkó András aggódik a vagyonadó miatt

Nemcsak a harmincmillió forintnál értékesebb ingatlanok után kell majd adózni jövőre - jelentette ki Pettkó András szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A független képviselő közölte: a törvény értelmében akár egy tízmillió forint értékű panellakás is adóköteles lehet, ha a tulajdonos nem él benne életvitelszerűen. Hozzátette, a Fidesz ugyan megígérte, hogy a választások megnyerése után megszünteti az adótípust, de az adóbevallásokat akár már azt megelőzően, február és május között el kell készíteni.

Kitért arra is, hogy az alkalmazottaknak nyilatkozniuk kell ingatlanjaikról az adóbevallásukat elkészítő munkaadónak, pedig annak ehhez nem lenne köze.

Pettkó András bemutatott egy adószakértő által készített internetes kalkulátort. Közölte, hogy ennek elkészítése az állam feladata lett volna.

Úgy összegezte, hogy az adónem bevezetése kapcsán teljes káosz keletkezett.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő adószakértő, Angyal József a törvény több hiányosságát is kiemelte. Azt mondta, hogy kimaradt a jogszabályból az illetéktörvényre való hivatkozás. Közölte, ez azt jelenti, hogy januártól az adóhatóság revizorai szabadon beléphetnek majd a lakásokba.

Emlékeztetett arra, hogy egy hete az Alkotmánybírósághoz fordult egy beadvánnyal az ügyben.

Kijelentette azt is, hogy számításai szerint a vagyonadó a lakosság felét fogja érinteni.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, mit várnak a mesterséges intelligenciától a cégek pénzügyi vezetői

Kiderült, mit várnak a mesterséges intelligenciától a cégek pénzügyi vezetői

A PwC által megkérdezett pénzügyi vezetők 66 százaléka idén már úgy gondolta, hogy a mesterséges intelligenciának jelentős hatása lesz a vállalati folyamatokra a következő három évben. Egy évvel ezelőtt még jóval kevesebb, alig valamivel 50 százalék feletti volt ez az arány. Az InfoRádió Balogh Zoltánt, a PwC számviteli tanácsadás igazgatóját kérdezte.

Fagypont és 20 fok közötti kanyarok: időjárás a jövő héten

Kedden ugyan elszórtan előfordulhat eső, zápor, de alapvetően csendes, őszi idő várható a jövő héten több-kevesebb napsütéssel és 20 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel. A hét második felében a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken fagypont köré is hűlhet a levegő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×