eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Soros György fellebezett a PSZÁF döntése ellen

Soros György befektetésalap-kezelő cége, a Soros Fund Management LLC fellebbezett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének márciusi döntése ellen, amelyben elmarasztalta a céget az OTP részvényeivel folytatott ügyletek miatt - írja a Népszabadság.

A kiszabott csaknem félmilliárd forintos büntetést már befizettük, most a bíróság ítéletére várunk - mondta a lapnak Michael Vachon. Soros György üzletember szóvivője ugyanakkor arról nem kívánt beszélni, hogy a társaság jelenleg üzletel-e a Budapesti Értéktőzsdén forgó papírokkal, így azt sem zárta ki, hogy tranzakciói az őszihez hasonló módon érinthetnek meghatározó magyar tőzsdei vállalatokat.

A Magyar Nemzet azt írja: nagy felháborodást váltott ki Debrecenben, a Júlia-telepen, hogy a Heav-Pet Kft. szomszédságában, az egykori Gördülő Csapágy Művek területén kívánja elhelyezni állatitetem-megsemmisítő kemencéjét. A lakosság hevesen tiltakozik ellene, hogy közvetlen közelükben krematórium működjön. Nem szeretnék, ha a kéretlen szomszédság leértékelné ingatlanjaikat, tartanak a bűztől és attól is, hogy nemcsak házi kis kedvencek kegyeleti hamvasztására használja majd a cég, ahogyan ígéri, de nagy testű állatok hulláit tárolja és égeti majd a telepen. A félelmeket jelzi, hogy az engedélyt kiadó Hajdú-Bihar Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal és Élelmiszerlánc-biztonsági Igazgatóságra az utóbbi napokban több tucat fellebbezés érkezett.

Az Index azt írja: a Honvédelmi Minisztériumnak nem kell tájékoztatnia a lakosságot a katonai gépek repüléséről, közölte a tárca. A honvédség ettől függetlenül elnézést kér mindazoktól, akikben hétfőn riadalmat keltett az a két vadászgép, amely Németh Gábor alezredes temetése alkalmából repült el Budapest felett. Az eset miatt vizsgálatot indít a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága. Arnold Ferenc, a hatóság igazgató-helyettese az Index kérdésére elmondta, hogy nem feltételeznek szabálysértést, viszont több lakossági bejelentés alapján kötelesek vizsgálatot folytatni.

Ha a tej árzuhanása miatt az idei első féléves ütemben adják el a gazdák a tenyészállataikat, hamarosan nem lesz elég kapacitás, hogy ellássák a termelők a magyar tejigényeket - írja a Napi Gazdaság. A tej ára képtelen stabilizálódni és azt is meg kellene vizsgálni, hogy míg az unióban 1,5 százalékkal nőttek az átadási árak, itthon ehhez képest csökkentek. Ráadásul a szektorban egy-két hónapon belül a közüzemi és bértartozások miatt tömegesen dőlhetnek be a termelői vállalkozások.

A Világgazdaság azt írja: újabb díjelem, a repülőtéri illeték után fizetendő kezelési költség bevezetését fontolgatják a hazai utazási irodák. Mértéke néhány száz, esetleg ezer forint lehet, oka pedig, hogy drasztikusan emelkedtek az illetékek, így a beszedésük egyre költségesebb többletmunkát igényel. Az utazásszervezők szövetsége tárgyalásokat is folytatott a légitársaságokkal és repterekkel, hogy valamilyen kompenzációt kapjanak a munkáért, de eredménytelenül, így az utasoknak kell majd fizetni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×