eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Margit híd forgalmának negyedét tudná átengedni egy pontonhíd

A honvédségnek megvan a technikai háttere ahhoz, hogy szükség esetén pontonhidat építsen a Dunára a Margit híd felújításának idejére - mondta az InfoRádiónak Nyers József mérnök ezredes. Az átkelő a tervek szerint 2010 augusztusáig lezárt híd forgalmának negyedét lenne képes átengedni.

Az egykori, a Kossuth és a Batthyány teret összekötő Kossuth híd helyén épülhet meg az a pontonhíd, amelyet a Margit híd rekonstrukciójának idején használhatnának az autósok. Nyers József mérnök ezredes az InfoRádiónak elmondta: a helyszínt pontosan még nem jelölték ki, de ott lenne ideális felépíteni az ideiglenes átkelőt.

A pontonhíd a Margit híd forgalmának negyedét lenne képes elvezetni - magyarázta a szentesi II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj parancsnoka. Megjegyezte: mivel a Duna partja az adott szakaszon meredek, megoldást kell találni arra, az autósok hogyan hajthatnak majd biztonságosan fel és le a hadihídról.

Nyers József elmondta: a magyar hatóságok bizonyos esetekben - a dunai közlekedésben részt vevőkkel való egyeztetés után - lezárhatnak egy-egy folyószakaszt, ám, ha szükséges, a hidat szét lehet kapcsolni arra az időre, amíg az arra járó hajók áthaladnak.

A híd megnyitása után a kezelőszemélyzetnek folyamatosan ellenőriznie kell a fedélzetet, és a biztonságos közlekedést garantáló szerkezetet - fűzte hozzá az ezredes.

Hanganyag: Szépvölgyi István

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×