INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

SZDSZ: Az új ügyvivők egyike sem parlamenti képviselő

InfoRádió / MTI
Az SZDSZ új elnöke mellett a vasárnapi rendkívüli küldöttgyűlésen megválasztották a párt ügyvivői testületének 12 tagját is. Retkes Attila korábban megnevezett jelöltjei közül csak egy nem került be a testületbe; az ügyvivők egyike sem parlamenti képviselő.

Boruzs András, a szavazatszámláló bizottság elnöke közölte a végleges adatokat: a 451 regisztrált küldöttből 343-en adtak le érvényes voksot. Az ügyvivők névsora a kapott szavazatok sorrendjében:

Badacsonyi Szabolcs, a most megalakuló társadalompolitikai kabinet vezetője, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, Szabadai Viktor fővárosi önkormányzati képviselő, Szentkuti Károly, Skaliczky Andrea, Kiss Róbert, Grószné Krupp Erzsébet, Molnár Margit, Tóth Róbert, Polai Zoltán Horváth Tibor és Weinek Leonárd zuglói polgármester.

Retkes Attila a bejelentés után azt mondta: meg kívánja újítani az SZDSZ belső kommunikációját, illetve azt szeretnék, hogy az elnök és az ügyvivők mindig elérhetők legyenek a párt tagsága számára.

A küldöttgyűlésen nem jelentek meg a párt korábbi elnökei, így sem Kuncze Gábor, sem Magyar Bálint, sem Pető Iván nem tette tiszteletét. Kóka János frakcióvezető még a rendezvény vége előtt távozott a helyszínről.

A címlapról ajánljuk