eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Orbán Viktor: A kormány "politikai adócsalók gyülekezete"

Orbán Viktor szerint a kétpólusú helyett centrális politikai rendszer látszik kiépülni Magyarországon. A Fidesz elnöke a párt országos választmányának szombati budapesti tisztújító ülésén úgy fogalmazott, a kormány nem más, mint "politikai adócsalók gyülekezete".

Június 7-én, az európai parlamenti választás napján nem "választási baleset" történt, hanem új politikai rendszer jött létre az országban, amely már régóta formálódott a mélyben, de most emelkedett felszínre - közölte Orbán Viktor.

A centrális politikai rendszer lényege szerinte az, hogy egy kormányképes erő létezik a színpadon. "Úgy látnak bennünket az emberek (...), hogy mi vagyunk azok, akik meg tudjuk állítani Magyarország süllyedését, (...) és el tudjuk indítani a felemelkedés útján az országot" - tette hozzá.

Kijelentette: ha lesz egy olyan kormány, amelyet ő fog vezetni, annak nem lesz sem MSZP-s, sem jobbikos tagja.

A pártelnök véleménye szerint aki "a szocialisták által kitalált" szolidaritási alapba befizet, az valójában egy MSZP-s választási pártkasszába fizet be. E szolidaritási alap helyett vissza kellene tenni azt a pénzt, amit elloptak, mert ha nem loptak volna, "nem kellene ilyen merőben szokatlan, európai civilizációkban szinte példátlan módon pénzt kunyerálni jobb módúaktól a szegényebb emberek számára" - hangoztatta.

Úgy vélekedett, a kormánynak semmi sem szent, a hatalmon maradás érdekében politikai adócsalásra is képes. "Azért csalnak, hogy a saját hatalmukat és a saját pénzüket mentsék. (...) Ennek hamarosan vége lesz" - mondta.

Orbán Viktor úgy látja, már magával a törvényalkotással adót csal a kormányzat. Bejelentik, hogy adócsökkentés lesz, és a végén - az adócsalás eredményeképpen - a megszülető törvény adóemelést rendel el - fejtette ki.

A Fidesznek az a dolga, hogy az emberek számára világossá tegye: "az a tény, hogy ma az ország vezetői politikai adócsalók", nem sarkallhatja arra őket, hogy maguk is "zárójelbe tegyék" a törvényeket - jegyezte meg.

A pártelnök arra kérte az országos választmányt, erősítse meg azt a korábbi felismerést, miszerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak "a letartóztatott polgármesterek, az offshore politikusok és a rabosított titokminiszterek korszaka (...) , ezt a korszakot szeretnénk lezárni" - emelte ki.

Szerinte ennek a korszaknak a fenntartója, az MSZP olyan mértékben zsugorodik, és ezzel párhuzamosan radikalizálódik is, hogy már rég nem a baloldalt képviseli, hanem csak milliárdosok belterjes baráti körét. "Az MSZP-nek már nincs épkézláb vezetője, az MSZP-nek csak üzleti érdekei vannak, és ezek az érdekek tartják életben a Gyurcsány-Bajnai-korszakot" - vélekedett. Orbán Viktor szerint a szocialisták most helyezik el embereiket, most építik be a kádereiket a lehető legfontosabb helyekre a túlélésért.

Úgy látja, a választásokig hátralévő néhány hónap az utolsó nagy összecsapás az emberek reményei és a hatalom tervei között. "A Fidesznek az a dolga, hogy beváltsa a magyarok talán utolsó nagy történelmi lehetőségét. (...) Nincs kiegyezés, nincs könnyű, kényelmes és sima út", azonban a végén van győzelem - hangsúlyozta.

Beszédét úgy zárta, hogy olyan győzelem vár a Fideszre, ahol ünneplés helyett még nehezebb munka, az ország újjáépítése vár rájuk.

Orbán Viktor beszéde után a tisztújítás zárt üléssel folytatódott a VIII. kerületi Polgárok Házában.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alapszabálya szerint - amelyet 2006-ban fogadtak el - az országos választmány a szövetség információs, egyeztető és döntéshozó fóruma, amely az alapszabály keretei között a saját maga által megállapított ügyrend szerint működik.

Az országos választmányt 2002. óta Kövér László vezeti, akit legutóbb 2007-ben egyhangúlag választottak újra elnökké.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×