eur:
385.51
usd:
355.06
bux:
67919.89
2024. május 21. kedd Konstantin

Bús Balázs nem vezeti be a fizetőparkolást belső Óbudán

A fővárosi fizetőövezetek bővítése ellenére nem vezeti be a fizetőparkolást a III. kerületben Bús Balázs kerületi polgármester - közölte Óbuda-Békásmegyer sajtóosztálya.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében június 1-től átlagosan 27 százalékkal emelkednek Budapesten a parkolási díjak. Az óránként fizetendő összegek 145 és 580 forint között lesznek a fővárosban. A díjemelés mellett kibővítették a fizetőövezeteket, így belső Óbuda is belekerült a fizetős zónába - áll a közleményben.

Bús Balázs a jelenlegi körülmények és feltételek mellett nem ért egyet a fizetőparkolás kerületi bevezetésével. A kerület vezetője kifogásolja, hogy a főváros nem épített az elmúlt években kellő számú P+R parkolót, amely megoldást jelentett volna a közlekedési káoszra a fővárosban.

A kerületi polgármester emellett aggályosnak tartja a jelenlegi parkolási társulások működését, mert szerinte nem látni, hogy a parkolásból beszedett pénzeket az adott kerület közlekedésfejlesztésére fordítanák. Óbuda nem lát garanciát arra, hogy a főváros által a kerületben beszedett pénzeket a városvezetés a kerületre fordítja.

"A kerületnek jelenleg nincs arra forrása, hogy önállóan kiépítsen egy drága rendszert és a jelen gazdasági helyzetben nem róhatunk újabb terheket a kerület polgáraira. Nem várható el az óbudaiaktól, hogy velük fizettessék meg annak a hibás fővárosi politikának következményeit, mely az agglomerációba űzte az adófizető budapestiek nagy részét" - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.

Itt a jegybank kamatdöntése

Keddi ülésén 50 bázisponttal, 7,25 százalékra mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Virág Barnabás: Nincs hová sietnünk a kamatcsökkentésekkel

Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta. A döntés mögötti megfontolásokról és a kilátásokról Virág Barnabás MNB-alelnök beszélt. A jegybank kommunikációja nem sokat változott április óta, továbbra is a nagy óvatosságot hangsúlyozza, amivel próbálja elvenni a viszonylag lendületes kamatvágások élét. Virág Barnabás a második félévre vonatkozóan igen óvatosan fogalmazott, csupán azt hangsúlyozta, hogy "nincs hová sietnünk", vagyis a második félév várhatóan jóval kisebb lazító lépéseket hoz majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×