eur:
389.94
usd:
363.83
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem kapnak szót Friczék kedden - A nap legfontosabb hírei

Nem lesz miniszter Kiss Péter és Veres János. Nem szólalhat fel az Országgyűlésben a Civil Összefogás Fórum. Lassul az infláció.

Kiss és Veres nem lesznek miniszterek

Az InfoRádió értesülése szerint sem Veres János pénzügyminiszter, sem Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatal vezetője nem lesz tagja az új kabinetnek. A kormányfő-jelölt környezetéből származó információk alapján Kiss Pétert maradásra akarta bírni Bajnai Gordon, de - korábbi sajtóértesülések alapján - Veres János szerepvállalását nem szorgalmazta. Az Index arról számolt be, hogy a kancelláriaminiszternek a társadalompolitikai koordinációért felelős, ma még nem létező tárca nélküli miniszteri posztot ajánlotta fel a kormányfő-jelölt, de azt nem fogadta el Kiss Péter. A hírportál szerint szóba került az is, hogy a politikus egyben a kormányfőt helyettesítő miniszter lenne. Közben a távirati iroda azt írta: Veres János pénzügyminiszterrel még egyszer találkozik majd Bajnai Gordon, mielőtt kedden ismerteti kormánya névsorát. A Népszabadság értesülése szerint Oszkó Péter elfogadta a miniszterelnök-jelölt felkérését, így a Deloitte könyvvizsgáló cég elnök-vezérigazgatója lehet az új pénzügyminiszter. A Magyar Nemzet úgy tudja: Szekeres Imre honvédelmi, Gráf József földművelésügyi és Székely Tamás egészségügyi miniszter marad a kormányban.

Nem kapnak szót Friczék
Szili Katalin házelnök szerint nem szólalhat fel a konstruktív bizalmatlansági indítvány jövő keddi parlamenti vitájában a Civil Összefogás Fórum. Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szervezője tegnap jelentette be, hogy demonstrációt szerveznek április 14-ére a Kossuth térre, valamint részt vennének az Országgyűlés ülésén is, és a konstruktív bizalmatlansági indítvány vitájában felolvasnák petíciójukat, amely szerint a parlament feloszlatására és előre hozott választásra van szükség.

Fidesz: kisebb fizetéseket az állami cégek vezetőinek!
Jelentős mértékben csökkentené az állami cégek vezetőinek fizetését a Fidesz. Balsai István, az ellenzéki párt parlamenti képviselője az InfoRádióban elmondta: határozati javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy a kormány - a részvényesi jogok gyakorlójaként - haladéktalanul mérsékelje a kizárólagos állami tulajdonú vagy többségi állami részesedésű cégek vezető tisztségviselőinek juttatásait.

Lassuló infláció
Márciusban lassult a magyarországi infláció. Az év harmadik hónapjában a fogyasztói árak fél százalékkal nőttek februárhoz képest, és 2,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.
Új ügyvezető Diósgyőrben
Új ügyvezetője van a Diósgyőri Acélművek Kft.-nek, a posztot Almási Alex tölti be - közölte a társaság. A közlemény szerint a szakember Mladen Pejkovicsot váltja a pozícióban, feladata a társaság működésének átmeneti leállítása.

Politikai terrorizmus
Megjelent Magyarországon a politikai motivációjú terrorizmus - mondta az InfoRádiónak az igazságügyi és rendészeti miniszter. Draskovics Tibor hangsúlyozta: a rendőrség egy olyan csoportot leplezett le a közelmúltban, amely robbantásos merényletek és más bűncselekmények elkövetésére készültek. A politikus azt nem erősítette meg, hogy a célpontok között több politikus is szerepel, mint mondta: ezt a további nyomozás sikere érdekében nem mondhatja meg. A rendészeti miniszter hangsúlyozta: a csoport tagjainál több olyan robbanó szerkezetet találtak a rendőrök, amelyek súlyos károk okozására és emberi élet kioltására is alkalmasak.

Gluténmentes liszt gluténnel
Glutént találtak az élelmiszer-biztonsági ellenőrök egy gluténmentesnek jelölt, Írországból származó lisztben, ezért azt kivonták a forgalomból. Bognár Lajos, az országos főállatorvos helyettese elmondta: a Fejér megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakemberei lakossági panasz alapján, soron kívül végeztek ellenőrzést egy székesfehérvári élelmiszeripari vállalkozásnál.

Hőmérsékleti rekord
Megdőlt a melegrekord ma Budapesten. Tóth Tamás meteorológus az InfoRádiónak elmondta: Újpesten csaknem 26 fok volt délután. A szakember közölte: az előző rekordot 1986-ben mérték Krisztinavárosban, ahol 24,9 fokot mutattak a hőmérők.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×