eur:
389.62
usd:
363.54
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ki ad el áron alul köztulajdont? - MSZP-SZDSZ összecsapás Újlipótvárosban

Méltánytalanul alacsony áron írták ki eladásra Újlipótváros utolsó nagy beépíthető ingatlanát az Ipoly utcában - közölte az SZDSZ XIII. kerületi elnöke. Az MSZP úgy reagált, hogy igazságügyi szakértő igénybevételével alakította ki az önkormányzat az SZDSZ által kifogásolt ingatlan árát.

A helyszínen, a Kárpát és az Ipoly utca sarkán Szabadai Viktor elmondta: ha az ingatlant a négyzetméterenkénti 115 ezer forintos kikiáltási áron adnák el, a kerület jelentős érdeksérelmet szenvedne. Hozzátette: kezdeményezik a kerületi önkormányzati testület rendkívüli ülésének összehívását, hogy újragondolják, hogyan akarják értékesíteni a mintegy 2.900 négyzetméternyi területet, "egy lerobbant épületet és környezetét".

A tájékoztatón Merker Dávid, a XIII. kerületi képviselő-testület SZDSZ-es frakcióvezető-helyettese elmondta: az elfogadott szabályozási terv szerint az említett területen egy 25 méter magas épületet lehet emelni. Az épület aljában négyzetméterenkénti 400 ezer forintos áron az önkormányzat vállalja - az árverési kiírás szerint -, hogy visszavásárol egy orvosi rendelőt 160 millió forintért - tette hozzá. Véleménye szerint a kerület nem jár jól ezzel az ügylettel.

"Senkiről nem feltételezzük, hogy tudatosan szeretné a kerület vagyonát így eltékozolni" - fogalmazott; ugyanakkor azt kérik, hogy a rendkívüli ülésen a testület semmisítse meg a korábban alkotott rendeletet, és kezdjék elölről a tervezést.

"Azt szeretnénk, ha egy olyan kikiáltási árról indulna a verseny, hogy ha az a furcsa helyzet adódna megint, hogy csak egyetlen versenyző van, akkor is méltó árat kapjon a kerület" - közölték a liberális politikusok hozzáfűzve, hogy az önkormányzat legutóbb 300 ezer forintos négyzetméterenkénti áron kötött szerződést egy Váci úti ingatlanra.

MSZP: szakértővel alakították ki az ingatlan árát


Igazságügyi szakértő igénybevételével alakította ki az önkormányzat az SZDSZ által kifogásolt ingatlan árát - reagált Szabadai Viktor bejelentésére Magos Péter, a körzet egyéni önkormányzati képviselője.

A szocialista politikus elmondta: a XIII. kerületi önkormányzat nagy többséggel fogadta el az Ipoly utcai terület szabályozási tervét, amely komplex elképzelés, ugyanis a megépíthető épület mellé a pályázót kötelezik egy mélygarázs megépítésére és zöld terület kialakítására.

A pályázat nyílt, és árverés keretében bonyolítják le, tehát bárki elindulhat - jegyezte meg. Hozzátette: a kikiáltási árat, nettó 330 millió forintot, igazságügyi szakértő igénybevételével alakította ki az önkormányzat.

Hangsúlyozta, hogy a 115 ezer forintos négyzetméterenkénti ár közel duplája annak, amelyért Demszky Gábor főpolgármester értékesített néhány hónapja egy, a szóban forgó területtől 700 méterre lévő fővárosi telket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×