eur:
389.18
usd:
363.44
bux:
68161.33
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz Szilinek: 15 év alatt kiderült, hogy "Pécs túl messze van Budapesttől"

A Fidesz pécsi elnöksége szerint Szili Katalin, az MSZP pécsi polgármesterjelöltje úgy tesz, mintha nem tudná, éppen pécsi párttársai és "az általa jelölt és támogatott Tasnádi Péter" volt polgármester szervezte át a baranyai megyeszékhely vagyonkezelő cégét holdinggá az ellenzék és a civilek szakmai kifogásai ellenére.

"Szili Katalin úgy tesz, mintha nem 1994-től lenne Pécs országgyűlési képviselője, mintha semmi köze nem lenne ahhoz az MSZP-hez, amely szétverte az országot és szétverte, a csőd szélére sodorta Pécset és az itt élőket is. Szili Katalin úgy tesz, mintha független lenne, valójában azonban kiszolgálója és aktív szereplője volt az elmúlt évek MSZP-s ámokfutásának" - írták az MTI-nek pénteken elküldött közleményükben.

A Fidesz pécsi elnöksége Szili Katalin sajtótájékoztatójára reagált, melyben a szocialista politikus a Pécs Holding Zrt. átalakítására tett ígéretet polgármesterré választása esetére.

A jobboldali párt pécsi elnöksége közleményében hangsúlyozta ugyanakkor, hogy egy dologban egyetértenek Szili Katalinnal: "nem csak a holding, hanem az ország és Pécs is megérett a változásra. Az MSZP tizenegy éve irányítja a várost, volt idejük bizonyítani. Szili Katalin tizenöt éve egyéni országgyűlési képviselője Pécsnek, lett volna ideje bőven segítő kezet nyújtani a városnak. Nem tette meg. Talán azért, mert úgy gondolta, Pécs túl messze van Budapesttől".

Szili Katalin pénteki tájékoztatóján kijelentette: jelenlegi formájában nem életképes a pécsi önkormányzati vagyonkezelő, a Pécs Holding Zrt. "Ez a holding ugyan jó szándékkal jött létre, de nem megfelelő döntések sorozataként. Pontosan azok a vállalatok kerültek bele, amelyek csak további problémákat generáltak. Éppen ezért a jövőben egy valódi holdingnak kellene létrejönnie" - jegyezte meg.

Hozzátette: ehhez szerkezetkialakítására van szükség. A városhoz tartozó valamennyi cégnek egy holdingba kellene kerülnie a hatékony és takarékos működés, valamint a színvonalas szolgáltatás elérése érdekében. "Ezekből engedni nem lehet". Ezért ennek érdekében polgármesterré választását követően a lehető legrövidebb időn belül megteszi a szükséges lépéseket.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Szintet léptek a csalók, már az MNB telefonszámait klónozzák

Az MNB több telefonszámának másolásával is telefonálnak ismét csalók magánszemélyeknek, akár a jegybank, akár valamelyik hitelintézet nevében. A beszélgetés során az ügyfelek bizalmas banki adatait, pénzét szereznék meg, vagy kémprogramot töltetnének le velük. Az MNB és a bankok nem keresnek meg ügyfeleket ilyen ürügyekkel. A megkárosított állampolgároknak célszerű a rendőrséghez fordulni - közölte az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×