eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Erdei Tamás az ÁPV Zrt. igazgatóságában

A korábbi bejelentésnek megfelelően Nagy Jánost nevezte ki az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatóságának elnökévé a kormányfőt helyettesítő miniszter. Az igazgatóságba bekerült Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, az MKB elnök-vezérigazgatója is.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: az elnök és az igazgatóság tagjainak kinevezései a határozat közzétételekor válnak hatályossá, és december 31-éig szólnak.

Daróczi Dávid hozzátette: a kormány szándékai szerint - amennyiben a parlament megszavazza addig a törvényjavaslatot - az ÁPV Zrt. 2008. január elsejétől megszűnik, és az állami vagyonról szóló törvény értelmében az ÁPV, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalap összevonásával létrejövő Nemzeti Vagyonkezelő kezdi meg működését.

Daróczi Dávid közölte: Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter Gyurcsány Ferenc felhatalmazása alapján kinevezte az ÁPV Zrt. igazgatóságának tagjait is.

Köztük van Baranyi Imre, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet Kht. igazgatója; Deák Péter Ferenc, az ÁPV Zrt. vezérigazgatója; Erdei Tamás, a Bankszövetség elnöke, az MKB elnök-vezérigazgatója, Gilyán György, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára Dr. Kovács Jánosné, a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője; Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára; Roóz József, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora és Varga Gusztáv, GANZ Acél Zrt. vezérigazgatója.

Az ÁPV Zrt. igazgatóságának mandátuma június 30-án járt le. Az intézmény azóta a privatizációs törvény alapján működik, mivel az állami vagyonról szóló törvényt, amely július közepén lépett volna hatályba, a köztársasági elnök visszaküldte az Országgyűlésnek.

Sólyom László azt kifogásolta, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre kapnának megbízatást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×