eur:
385.57
usd:
354.98
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Tumultus a határokon

A hegyeshalmi határátkelőnél a belépő oldalon egy órás várakozásra kell számítani péntek délutántól vasárnap estig a hazautazó vendégmunkások miatt - mondta el az InfoRádióban a Határőrség Országos Parancsnokságának sajtószóvivője.

A Határőrség Országos Parancsnokságának sajtószóvivője közölte: a szerb határon Röszkénél a kilépő oldalon egy óra a várakozási idő a személyautóval utazóknak, az ukrán határon Záhonynál pedig a belépő oldalon alakulhat ki torlódás, itt várhatóan egész hétvégén több órát kell majd várakozniuk az autósoknak.

Tímár Zoltán hangsúlyozta, hogy a röszkei és hegyeshalmi átkelőknél nem javasol kerülőútvonalat, mert a plusz kilométereket szintén körülbelül egy óra alatt tudnák megtenni.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője az Ukrajna felé, vagy Ukrajnából hazautazóknak azt javasolta, hogy kerüljenek a beregsurányi és a tiszabecsi, vagy a napközben nyitva tartó barabási és lónyai határállomás felé.

A határőrség felhívta az utazók figyelmét, hogy a hétvégén a várakozási idő várható megnövekedése miatt mindenképpen vigyenek magukkal elegendő innivalót.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×