eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Sztrájkolni fognak a mozdonyvezetők

A Mozdonyvezetők Szakszervezete július 23-án reggel 6 óra és 8 óra között figyelmeztető sztrájkot tart a magyar vasútvonalakon - közölte az érdekképviselet ügyvezető alelnöke.

Borsik János emlékeztetett: többször fordultak a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság vezetéséhez, hogy hozzanak azonnali intézkedéseket az utasok, a mozdonyvezetők és a vasutasok biztonsága érdekében.

A szakszervezet álláspontja szerint a jelenlegi jogi szabályozás nem felel meg a biztonsági elvárásoknak, a foglalkoztatási és szakmai szabályok megszegése pedig gyakorlattá vált a vállalkozó vasutaknál.

Veszélybe került a mozdonyvezetők foglalkoztatás biztonsága is, mert több vasútvonalat fel akar számolni a GKM, tekintet nélkül az eddigi tiltakozásokra, a társadalmi, lakossági és munkavállalói érdekekre - közölte.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete 2007. június 13-án hozta létre a sztrájkbizottságot és egyeztető tárgyalásra hívta fel a GKM vezetését.

A szakszervezet emlékeztet arra, hogy az első tárgyalásra június 28-án került sor, a másodikra július 13-án, az utóbbi egy órán belül véget is ért.

A szakszervezet tájékoztatása szerint a sztrájkra a mozdonyvezetők felkészültek, a szakszervezet a MÁV társaságaival és a GYSEV szakértőivel az elégséges szolgáltatásról tárgyal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×