eur:
389.57
usd:
363.23
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A hűsölni vágyó hajléktalanokat is be kell engedni a közintézményekbe

Hőségriadó idején bárki betérhet a fővárosi tulajdonú közintézményekbe felfrissülni - mondta a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság parancsnoka. Benkovics Zoltán közölte, hogy a könyvtárak, a művelődési házak és a múzeumok is kötelesek beengedni a hajléktalanokat.

A hőségriadó idején be lehet térni hűsölni a fővárosi tulajdonú közintézményekbe - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság parancsnoka.

Benkovics Zoltán kifejtette, hogy a főváros honlapján is közzétett listán a közintézmények közül azok a könyvtárak, művelődési házak és nyilvános múzeumok szerepelnek, ahol valamilyen légtechnikai berendezés működik.

Ezekbe az intézményekbe bárki ingyen betérhet, és ez a hajléktalanokra is vonatkozik, őket is kötelesek beengedni - emelte ki a parancsnok.

Az eddigi tapasztalatokról Benkovics Zoltán elmondta, hogy az emberek rendszeresen betérnek hűsölni ezekbe az intézményekbe.

Az idős emberekkel a kerületi önkormányzatok szociális ellátórendszere foglalkozik, így szerezhetnek tudomást az intézményekről, míg a hajléktalanok szórólapokon értesülhetnek a hűsölési lehetőségekről - közölte a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság parancsnoka.

Hanganyag: Koncz Anita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×