eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Herényi: "A Centrum ügye a parlamenti többség szégyene"

Az MDF frakcióvezetője szerint a parlamenti többség akadályozta meg annak a vizsgálóbizottságnak a felállítását, amely a fővárosi parkolási díjbeszedéssel összefüggő anomáliákat lett volna hivatott tisztázni. Herényi Károly az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kevés pénz jut az önkormányzatokhoz a parkolási díjakból.

A Centrum Parkoló Kft. ügye nagy szégyen a parlamenti többségre nézve - jelentett ki az InfoRádió Aréna című műsorában az MDF parlamenti frakcióvezetője.

Kiderült, hogy a főváros több kerületében visszaéléseket követtek el parkolási ügyben; nagyon kevés pénz jut a beszedett díjakból az önkormányzatnak, és nagyon sok a parkolási társasághoz - mondta Herényi Károly.

Az MDF javasolta egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását, amely tagjainak az lett volna a feladata, hogy tisztázza a fővárosi parkolási díjak beszedésének kérdését - közölte a frakcióvezető.

Megtorpedózták

Herényi Károly hozzátette: az alkotmányügyi bizottság azonban, ahelyett, hogy napirendre tűzte volna a határozati javaslatot, javaslatot tett egy alkotmánybírósági beadvány elfogadására.

A politikus kifogásolta, hogy az ülésre nem hívták meg, és távollétében arra hivatkozva fordultak a taláros testülethez, hogy létezik egy olyan AB határozat, amely tiltja, hogy önkormányzati ügyekben parlamenti vizsgálóbizottságokat állítsanak fel.

Az MDF parlamenti frakcióvezetője elmondta: ez nem az MDF, hanem a parlamenti többség kudarca.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×