eur:
386.03
usd:
355.33
bux:
68577.57
2024. május 21. kedd Konstantin

Szigorodnak a munkaidő-szabályok

Módosult a Munka Törvénykönyve, így részben júliustól, részben pedig 2008-tól szigorúbb szabályok vonatkoznak a munkaidő kiszámítására - tájékoztatta az InfoRádiót a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jogi főosztályvezetője. Megváltozott a túlóra, a munkaidő-keret és az ügyeleti idő szabályozása - közölte Horváth István.

Módosult a Munka Törvénykönyve, így júliustól, valamint a következő évtől szigorúbb szabályok vonatkoznak a munkaidő kiszámítására - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jogi főosztályvezetője.

Horváth István elmondta: a munkáltató és a munkavállaló megállapodást köthet plusz száz óra rendkívüli munkavégzés elrendelhetőségére, ám ennek korlátozott a lehetősége, és több feltételnek kell megfelelni.

A főosztályvezető kifejtette, hogy a munkaidő-keret kapcsán rugalmasabbá vált a szabályozás. A munkáltató kettő helyett három hónapos munkaidő-keretet rendelhet el, míg egy kollektív szerződésnél hat hónapos a felső határ.

A módosítás értelmében az ügyeleti idő is munkaidőnek számít - emelte ki a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jogi főosztályvezetője.

A témáról többet megtudhatnak az InfoRádió Fórum című műsorában csütörtök este nyolc órakor.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hiába a bejelentett intézkedések, a vártnál lassabb lehet a kínai lakáspiac fellendülése

Hiába a bejelentett intézkedések, a vártnál lassabb lehet a kínai lakáspiac fellendülése

A kínai ingatlanpiac támogatására irányuló pénteken bejelentett intézkedések hatása elemzők szerint hosszabb távon válik majd láthatóvá, a piac egyelőre továbbra is a mélypontot keresi. Az olyan kormányzati lépések, mint az előlegminimum csökkentése és a jelzáloghitelek kamatlábának liberalizálása a lakásvásárlók bizalmának és keresletének a növelését célozzák, de szakértők szerint további türelemre és finanszírozásra van szükség a piac fellendüléséhez - írta meg a CNBC.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×