eur:
385.43
usd:
355.2
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Gondok a magánnyugdíjpénztári befizetésekkel

A több-biztosítós modellváltásról szóló viták közepette akár figyelmeztető jel is lehet: a Pénzügyminisztérium számításai szerint nagyjából 150 ezren vannak, akik lényegesen alacsonyabb nyugdíjjal kénytelenek számolni, mert nem maradtak a tisztán állami rendszerben, hanem beléptek egy magánnyugdíjpénztárba - írja a Népszabadság.

A nyugdíjtörvény 1997-es elfogadása után megalakult magánpénztárakról akkoriban még aligha tudhatta bárki, milyen hozamokat képesek elérni a náluk halmozódó megtakarításokra.

Sokan bíztak abban, hogy a már akkor is fenntarthatatlannak mondott állami rendszerrel szemben a magánpénztárral jobban járnak. Az optimista várakozások azonban csak részben igazolódtak, hogy miért lett "aranybánya" az állami rendszer, többek között erről olvashatnak a napilapban.

Egyre több privatizált épületről derül ki, hogy azon sok milliárd forintot keresnek az önkormányzattól vásárló új tulajdonosok - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az ingatlanügyekben bírósági eljárások tucatjai kezdődtek, és bár két esetben az érintett lakók nem jogerősen pert nyertek, a hűtlen kezelés gyanújával egy éve indított nyomozás elakadt, a közpénzek elherdálásának egyelőre nincs felelőse.

Három ajánlat érkezett az Alföldi Koncessziós Autópálya Zrt. 40 százalékos állami csomagjára, ám a pályázat az Index információi szerint várhatóan érvénytelen lesz.

Forrásu szerint ketten rendkívül keveset ajánlottak az állami részvénycsomagért, ráadásul formai hibák is voltak a pályázatukban. A náluk csaknem háromszor többet kínáló portugál cég - amely eddig nem volt érdekelt a hazai sztrádaüzletben - egy nappal a határidő lejárta után nyújtotta be ajánlatát.

Akár 30-50 százalékos áremelésre is kész a tartósipar a gyenge gyümölcstermés miatti magas alapanyagárak miatt - írja a Napi Gazdaság. A Magyar Tartósipari Szövetség elnöke szerint a szerb export és a magyar termés legfeljebb a szükségletek 60-70 százalékát fedezi.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat tájékoztatása szerint július 6-ig összesen mintegy százötven engedélyt adtak ki patikán kívüli gyógyszerforgalmazásra - számol be róla a Világgazdaság.

A legtöbbet a Shell kapta, amely immár 22 budapesti és 12 vidéki töltőállomáson forgalmazhat vény nélküli szereket. A MOl tíz egységre szerzett engedélyt, a Tesco hat hipermarketben illetve három benzinkúton árul gyógyszereket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×