eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Nagyszabású átalakításokra készül a BKV

Ötven járatnál tervez útvonal-változtatást a BKV. Elsőként a 200-as busz menetrendje és útvonala módosul, a járat ezentúl érinti a Ferihegyi repülőteret is - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat szóvivője. Kiricsi Karola hozzátette: javul a közlekedés a XVI. és a XVII. kerületben is.

A szolgáltatások fejlesztése és a menetrendek átalakítása mellett folytatódik a zsúfoltságkezelési program a BKV-nál, amelynek célja, hogy a buszjáratok kihasználtsága mindig 90 százalék alatt maradjon, hogy az utazás még az állni kényszerülőknek se legyen kényelmetlen - mondta az InfoRádiónak a BKV szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: először a 200-as, reptéri busz menetrendje változik. A járatot összehangolják a MÁV ceglédi vonalán közlekedő vonatokéval, amelyek egy új, a Ferihegyi repülőtér közvetlen közelében álló állomáson is megállnak.

Összehangolnak

A repülőtér felé közlekedő 200-as buszok megállnak majd a Ferihegy I. és a Volán Ferihegy C porta állomásokon, a Kőbánya-Kispest felé haladó járművek igénybe veszik a Repülőtéri bekötőút és a Volán Ferihegy C porta megállókat - tájékoztatott a BKV munkatársa.

A 200-as busz útvonala is módosul: július 15-étől a járat mindkét irányban betér a Ferihegy I-es terminálhoz - fűzte hozzá a szóvivő.

Változások városzerte

Szintén július 15-étől megváltozik a 193-as autóbusz közlekedése: Pestszentimre központ és Ferihegy vasútállomás között ehelyett a 35-ös és a 135-ös buszokkal lehet majd utazni - mondta Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője közölte: a XVI. kerületben augusztus 21-étől szinte minden, a városrészt érintő járat forgalma változik.

A módosítás eredményeképpen a XV., a XVI és a XVII. kerület között is lesz egy átszállás nélküli kapcsolat, de a centrum felé is könnyebben lehet majd közlekedni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×