eur:
385.88
usd:
354.92
bux:
68387.54
2024. május 21. kedd Konstantin

A Fővárosi Bíróság előtt a Tubes-ügy

Felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be a Tubesre tervezett NATO-lokátor megépítése ellen a Civilek a Mecsekért Mozgalom. A Fővárosi Bíróság még ebben a hónapban dönt a beadványról, addig nem kezdődhet meg az építkezés a Tubesen.

A Fővárosi Bírósághoz fordult a Civilek a Mecsekért Mozgalom, mert tagjai úgy gondolják: törvénysértő Szekeres Imre honvédelmi miniszter másodfokú, a tubesi építkezést engedélyező határozata - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Vicze Csilla közölte: beadványukban a döntés végrehajtásának felfüggesztését kérték, hogy ne kezdődhessen meg a NATO-lokátor építése a Tubesen.

A Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője hozzátette: ha a munkák megindulnak, nem lehet majd visszaállítani a természeti értékek eredeti állapotát, hiszen az építkezés kezdetén 15 ezer köbméternyi sziklát terveznek kirobbantani.

A felfüggesztésről július 15-ig kell döntenie a bíróságnak, a jogerős határozatra azonban minden bizonnyal sokat kell majd várni - mondta Vincze Csilla.

A civilek most levelet küldenek a minisztériumnak az ügyben, amelyet a tárca köteles továbbítani a Fővárosi Bíróságnak, ahol az ügyeletes bírónak nyolc napon belül kell döntenie a felfüggesztésről. Amíg ez a döntés nem születik meg, nem kezdődhet el a tubesi építkezés - fűzte hozzá a szóvivő.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×