eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Az okos biztosítás a bankkártyára is vonatkozik

A külföldi kártyahasználat gyakoribbá válásával együtt jár, hogy jó ideje nyáron vesztik el a legtöbben bankkártyájukat. Ha a turista kötött utasbiztosítást, az ebből fakadó kárát is megtéríti a biztosító, de ha nem, akkor magának kell állnia a kártyapótlás 5-10 ezer forintos költségeit.

A magyaroknak még mindig alig harmada köt biztosítást utazás előtt, és akkor is a legalacsonyabb szintű terméket választják, hogy ezzel is spóroljon - írja a Világgazdaság.

A Népszabadság az olasz Panorama című lapra hivatkozva azt írja: az egyházi ügyekben meglehetősen tájékozott újság szerint elképzelhető, hogy Budapesten találkozna XVI. Benedek pápa az ortodox egyház fejével, II. Alekszijjel.

Az olasz hetilap úgy tudja, a katolikus egyházfő bizalmasának tartott Erdő Péter bíboros nemrég azért utazott Moszkvába, hogy előkészítse a pápa és a pátriárka történelmi találkozóját.

Országos aláírásgyűjtésre szólít fel a Bolyai Kezdeményező Bizottság a kolozsvári magyar állami egyetem újraindítása ügyében - írta a Magyar Nemzet.

Korábban a Romániai Magyar Demokrata Szövetség három brüsszeli képviselője határozati javaslatot terjesztett be a Bolyai Egyetem újraindítása érdekében, és a Bolyai Bizottság szerint ez azt jelzi: a szövetség lépésre szánta el magát.

Az Index a megvert újságíró, Kármán Irén esete kapcsán boncolgatja a szövevényes ügy szálait.

Az olajügyekben nyomozó újságírót gyengéd szálak fűzik az egyik legnagyobb olajügy főszereplője, az Energol volt igazgató-tulajdonosához. Ezt maga Kármán Irén sem tagadja.

Az Index - miután megnevezi az érintettségi kört, amelyben a Mahir-tól a Conti-Carig szerepelnek cégek - megállapítja: az Energol szép példája az elvarratlan olajos szálaknak, mivel az 1996-ban indított nyomozás máig sem jutott el az ítéletig, a pert ráadásul két éve újraindították.

A Népszabadság a Szonda Ipsos legutóbbi felmérését ismerteti a pártokról. A közvélemény-kutató júniusban is azt mérte: a Fidesz az elmúlt negyedévhez hasonlóan továbbra is őrzi jelentős előnyét az MSZP-hez képest, a társadalom majd minden rétegében többen választanák az ellenzéki pártot, mint a kormányzó szocialistákat.

Az MSZP ugyanakkor áprilisi mélypontjáról elindult felfelé, jelenleg 18 százalék támogatja, a Fidesz ellenben a tavalyi csúcspontról lassan lefelé csúszik és ma 32 százalékos támogatottsága van.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy egyre több kisvállalkozás szűnik meg, vagy menekül az illegális szférába.

A kormánynak azzal az állításával szemben, hogy a gazdaság fehéredik, a lap Parragh László szavait állítja szembe. A kereskedelmi kamara elnöke szerint a jelenség precízen nem mérhető, mégis általános a vélekedés, hogy a tehernövekedés jelentős rétegeket kényszerít adóelkerülésre.

Az Index írása szerint több ezer, eddig padláson tárolt fotót és levelet hozott nyilvánosságra Anna Frank unokatestvére. A szakértők szerint az új dokumentumokból még többet tudhatunk meg a 16 éves korában elhunyt zsidó lányról.

Június 25-én volt 60 éve, hogy először kiadták Anna Frank naplóját. A lány 1945-ben, a bergen-belseni táborban halt meg tífuszban, két héttel a felszabadítás előtt.

A Napi Gazdaság úgy tudja: az SZDSZ szerint három egészségügyi régió kialakítása volna a leghatékonyabb megoldás. A kérdésben döntés még nincs: a kormányfő 7, az Államreform Bizottság 5 régiót javasol.

Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő, államtitkár szerint a liberálisok javaslata biztosítaná, hogy a leginkább igazságos és hatékony legyen az egészségügyi ellátás finanszírozása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×