eur:
387.14
usd:
356.17
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Orbán: az MSZP a felelős azért, hogy az idén nem vezették be az eurót

Orbán Viktor az MSZP-t tartja felelősnek azért, hogy az idén januárban Magyarország nem vezette be az eurót. A Fidesz elnöke erről a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorának adott interjúban beszélt.

A politikus úgy fogalmazott, hogy "2002-ben a polgári kormány négyéves működését követően Magyarország (...) Európában elfogadott, Magyarországon még a szocialisták által is vallott közös reális célként tűzte ki, hogy 2007 januárjában a szlovénokkal együtt az Európai Unió közös pénzéhez, az euróhoz csatlakozunk. Ha a polgári kormány elég ügyesen kampányolt volna ahhoz, hogy megtarthassa az emberek bizalmát 2002 után, akkor (...) Magyarország a szlovénokkal együtt elsőként bent lenne az euroövezetben".

Orbán Viktor közölte: "ezt a történelmi esélyt elszalasztottuk, és ebben a kizárólagos felelősség szerintem a Magyar Szocialista Pártot terheli".

Orbán Viktor gyávaságnak tartja, hogy a mai politika nem mutat fel közös célokat az állampolgárok előtt.

A Fidesz elnöke nemzetegyesítő célnak nevezte a családok támogatását, a népegészségügyet, vagy azt, hogy mindenki meg tudjon élni a munkájából, ha dolgozni akar.

A politikus kijelentette: a politikai osztály hibája, hogy lehangoló az életminőség, csökken a népesség, sokan elszegényedtek.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×