eur:
389.28
usd:
362.19
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Pénzkidobás felújítani a 2-es metró Örs vezér téri végállomását?

A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület szerint pazarlás a 2-es metró Örs vezér téri végállomásának átépítése. Vitézy Dávid, a szervezet szóvivője elmondta, hogy ha a főváros betartja hosszabb távú terveit és összeköti a 2-es metrót a gödöllői HÉV-vel, akkor le kell bontani a most 1,2 milliárd forintért átépítendő végállomást.

Felesleges és pazarló felújítani a 2-es metró Örs vezér téri végállomását - mondta az InfoRádiónak a Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület (VEKE) szóvivője.

Vitézy Dávid kiemelte: a Podmaniczky Programban is szerepel a metró és a gödöllői HÉV vonalának összekötése, márpedig ha ez hat-hét év múlva megvalósul, le kell bontani a 1,2 milliárd forintért felépítendő végállomást.

Csak a kéregben oldható meg a metró és a HÉV összekötése a felszíni viszonyok miatt - tette hozzá

Felelőtlen és a város terveivel ellentétes a 2-es metró idén nyári felújítása, amelyet a szervezet pénzkidobásnak és pazarlásnak tart - hangsúlyozta a VEKE szóvivője.

Vitézy Dávid közölte, hogy 2013 körül lehet esedékes a metró és a HÉV vonalának összekötése, amely több százezer ember érdekét szolgálná.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×