eur:
388.47
usd:
360.92
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Az utasok majdnem fele támogatja a díjemelést

A BKV felmérése szerint az utasok 44 százaléka egyetért a pótdíj emelésével, míg 46 százalék ellenzi azt. Kiricsi Karola, a közlekedési cég szóvivője elmondta, hogy az utasok felével előfordult már, hogy nem volt nála bérlet vagy jegy, és közel egyharmaduk rendszeresen bliccel.

A megkérdezett utasok 73 százaléka hallott arról, hogy a közlekedési vállalat emeli a pótdíjakat. 10 százalékuk nem alkotott véleményt erről, 46 százalék azonban ellenezte az emelést.

44 százalékuk azonban egyetért vele. Kiricsi Karola szerint ők nem csak azt kifogásolják, hogy a bliccelők megkárosítják a közlekedési céget, hanem úgy érzik, ezzel a fizetőkre hárul nagyobb teher.

Ennek ellenére a BKV úgy véli, hogy az utasoknak csaknem egyharmada bliccel rendszeresen. Ezzel évente 6-10 milliárd forintos veszteséget okoznak a vállalatnak.

Kiricsi Karola elmondta: év végén írják ki a pályázatot olyan beengedő kapuk felállítására, amelyek teljesen elzárják a peront a nem fizető utasok elől. Az új beengedő rendszer a termek szerint 2008-ban még tesztüzemben, 2009-ben azonban már véglegesen működésbe lép.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×