eur:
389.65
usd:
363.34
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Válságstáb alakult a belvárosi közlekedési káosz megoldására

Válságstábot alakítottak VIII. kerületi és fővárosi szakemberek a múlt héten, hogy megoldják a Bródy Sándor utca lezárása miatt kialakult forgalmi helyzetet: az útfelújítás miatt egy napig autósok ezrei araszoltak körbe-körbe a Belső-Józsefvárosban. Mint kiderült, a kivitelező rendelkezett az engedélyekkel, csak nem tartotta be az abban foglaltakat. A hozzájárulás megvonásával való fenyegetés hatására a helyzet rendeződött.

A jogszabály szerint a kivitelező feladata értesíteni szórólapozással, előjelző- és jelzőtáblák kihelyezésével a közlekedőket az útfelbontásról, és arról, hogy merre kerülhetnek. Ennek betartását a közterület-felügyelet ellenőrzi - mondta az InfoRádiónak a józsefvárosi polgármesteri hivatal közterület-üzemeltetési csoportvezetője.

Tóth Csaba az InfoRádió riporterének felvetésére megerősítette, hogy a Bródy Sándor utca felbontása előtt az építtető nem értesítette az autósokat, és hozzátette: a kivitelező nem is úgy végezte el a munkát, ahogyan arra engedélyt kapott.

Az építkezést eredetileg két ütemben tervezték, ehelyett a munkákat egyszerre végezték el, emiatt alakult ki a forgalmi dugó - tette hozzá a VIII. kerületi önkormányzat munkatársa.

A kivitelező a hibás

A Főpolgármesteri Hivatal forgalomszervezési alosztályának munkatársa az InfoRádiónak elmondta: a forgalomtechnikai hozzájárulást általában a tervező kéri, amelyet bizonyos feltételek mellett adják meg.

Pásthy Imre hozzátette: az engedélyezés hosszabb folyamat, az eljárás során többször is konzultálnak a tervezőkkel.

A Bródy Sándor utcai munkálatok miatt kialakult helyzetet sajnálatosnak nevezte a szakértő, és közölte: a hosszú hétvége utáni első munkanapon, szerdán értesültek a problémáról, csütörtök reggelre összehívták az ügyben érintetteket, és számon kérték rajtuk, hogy eltértek a munkakezdési engedélyben foglaltaktól.

Összevont ütemek

Az eredeti tervek szerint az első ütemben a forgalmat a Bródy Sándor, a másodikban a Puskin utca felé terelték volna a forgalmat. Eszerint ekkorra már átadták volna a Pollack Mihály teret és a Múzeum utcát, ez azonban nem történt meg, a két ütemet pedig összetolták - közölte Pásthy Imre.

A főpolgármesteri hivatal forgalomszervezési szakértője szerint ez azt jelenti, hogy a kivitelező hibázott, mert eltért a tervektől.

Az építtetővel közölték: visszavonják a forgalomtechnikai kezelői hozzájárulást, ha nem oldják meg a lehető leggyorsabban helyzetet, más szankció azonban nem várható - mondta el Pásthy Imre.

A kivitelező cég képviselője még az óriásdugó napján felhívta az InfoRádiót, és biztosított arról, hogy a táblákat elkezdték kihelyezni, és hét végére minden rendben lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×