eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ötvenkét kilogramm marihuana-gyanús kábítószert foglalt le a rendőrség

Ötvenkét kilogramm, összesen 75 millió forint értékű marihuana-gyanús kábítószerre bukkant a rendőrség két kisbuszban az M1-es autópályán, Biatorbágy közelében - közölték az akcióban résztvevő rendőri egységek vezetői vasárnap Budapesten.

A kábítószert két mikrobuszban, bálás ruhák közé rejtve akarta becsempészni Hollandiából két Hajdú-Bihar megyei férfi, akiket a megyei főkapitányság és az Autópálya Rendőrség együttműködésével sikerült elfogni - mondta Halmosi Zsolt megyei rendőrfőkapitány.

A büntetlen előéletű elkövetők szándékáról operatív információk alapján tudott a rendőrség, így már várták őket az Autópálya Rendőrség munkatársai az M1-es utópályán.

Korábban számítottak rájuk

Oberling József, az Autópálya Rendőrség vezetője elmondta, hogy a két autó érkezésére egy nappal korábban számítottak, de azok végül csak vasárnap hajnalban tűntek fel az úton.

Ekkor közúti ellenőrzésnek álcázott akcióban kábítószer-kereső kutyával is átvizsgálták a két mikrobuszt, s az egyikben, 49 zsugorfóliázott csomagban, megtalálták a tiltott szert. A másik jármű üres volt, abban szagnyomokat jelzett a kábítószer-kereső kutya.

Az eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság kezdte meg, azt a későbbiekben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×