eur:
397.28
usd:
360.35
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Béke köszönt a Ferihegyi repülőtérre

A bértárgyalások elhalasztásáról állapodott meg a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetével - közölte a társaság szóvivője. Az érdekképviselet elnöke arról tájékoztatott, hogy szakszervezet csak a RÜK Kft. dolgozóinak ügyében állapodott meg a Budapest Airport Zrt. menedzsmentjével, a Celebi Kft. alkalmazottjai kapcsán nem született egyezség.

A bértárgyalások elnapolásáról egyezett meg a Ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetével - mondta el az InfoRádiónak Szollár Domokos.

A Budapest Airport szóvivője hozzátette, hogy korábban erről megegyeztek négy másik érdekképviselettel is.

Szollár Domokos kiemelte, hogy a szakszervezetek az új tulajdonossal kezdhetik majd meg a tárgyalásokat. A cég valamennyi dolgozónak tranzakciós bónuszt biztosít a bizonytalanság miatt, amely 170 ezer forintot tesz ki - közölte a szóvivő.

Nem lesz sztrájkveszély a Budapest Airport Zrt.-nél, de azt nem lehet biztosra kijelenteni, hogy a repülőtéren nem lesz munkabeszüntetés, ugyanis több társaság is dolgozik ott - tette hozzá Szollár Domokos.A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete a RÜK Kft. dolgozóinak ügyében egyezett meg a Budapest Airport Zrt. menedzsmentjével, a Celebi Kft. alkalmazottjai kapcsán nem született megállapodás - mondta az InfoRádiónak az érdekképviselet elnöke.

Csorba Attila kifejtette, hogy a RÜK Kft. alkalmazottai elfogadták a 170 ezer forintos egyszeri kifizetést, és beleegyeztek abba, hogy addig nem folytatják a sztrájkegyeztetést, amíg az új tulajdonos megvásárolja Budapest Airport Zrt.-t.

Az érdekképviselet továbbra is fenntartja a bérkövetelést - tette hozzá a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Kifejtette: a cég 7-7,5 százalékos növelést ajánlott, a munkavállalók pedig jelenleg 13-15 százalékos béremelést igényelnek.

A Celebi menedzsmentjével még nem sikerült megegyezni, és nem írtak alá megállapodást - közölte Csorba Attila. Hozzátette: közvetítő bevonásával próbálnak megegyezni a céggel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×