eur:
397.28
usd:
360.35
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Körözött bűnöző rabolt ki postát Budapesten

Fegyveres rablás történt csütörtökön délután a főváros III. kerületében, a Flórián téren - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. A rablást egy olyan férfi követte el, akinek a kézrekerítésére már februárban egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a BRFK.

A BRFK sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a férfi fegyverrel kirabolta a XI. kerületi Kemenes úti postát, a Móricz Zsigmond körtéri pénzváltót és a II. kerületi Márairemetei úti postahivatalt.

A Kemenes úti postán miután megkapta a 606 ezer forintot, a postai dolgozókat bezárta a munkatérbe, a kulcsot magával vitte és elmenekült a helyszínről.

A rendőrség gyanúja szerint ugyanez a férfi rabolta ki december 23-án a XI. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren lévő egyik pénzváltót. Itt is fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg az üvegfal mögött tartózkodó alkalmazottat és a bevételt követelte, amit azonban nem kapott meg, így anélkül távozott a helyszínről.

Az elkövetőről a pénzváltóban elhelyezett biztonsági videokamera felvételt készített, amelyen jól kivehető az elkövető arca és ruházata.
A gyanú szerint öt nappal később, december 28-án ugyanez a férfi fenyegette meg a II. kerületben, a Máriaremetei úton található postahivatal dolgozóit, és tőlük is a kassza tartalmát követelte. Miután az alkalmazottak átadtak neki 125 ezer forintot, az elkövető bezárta az alkalmazottakat és magával vitte a kulcsot.

Gergényi Péter rendőrfőkapitány, akkor egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval segíti a rendőrök munkáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×