eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Gyurcsány a Fodor elleni érdekérvényesítésre ösztönözte a gazdákat

A miniszterelnök a kijelölt környezetvédelmi miniszter Fodor Gáborral szembeni érdekérvényesítésre ösztönözte a gazdákat az Agrárkamara küldöttgyűlésén. Gyurcsány Ferenc emellett úgy vélte: 2014-ig meghosszabbítható a külföldiek földvásárlási tilalma.

A hatékony érdekérvényesítés jelentőségéről beszélt a miniszterelnök az Agrárkamara országos küldöttgyűlésén. Gyurcsány Ferenc azt javasolta a gazdáknak, hogy hatékonyan képviseljék az érdekeiket a többi között a környezetvédelmi tárcával szemben is.

A kormányfő szerint hamarosan eldőlhet ki a felkészültebb: az agrárcsapat vagy a "zöldek csapata", azaz a környezetvédelmi tárca, melynek leendő vezetője, a szabaddemokrata Fodor Gábor várhatóan hétfőn teszi le a miniszteri esküt a parlamentben.

Gyurcsány Ferenc beszédében felhívta a gazdák figyelmét arra, hogy fel kell készülniük a hatékony érdekérvényesítésre. A miniszterelnök hozzátette: a termelőknek meg kell akadályozniuk, hogy ok nélkül sújtsák többletterhekkel az ágazatot.

Csikai Miklós, az agrárkamara elnöke nemzeti vidékpolitikai stratégia kidolgozását szorgalmazta, mert szerinte a téma nem jelenik meg kellő hangsúllyal a kormány munkájában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×