eur:
387.86
usd:
357.69
bux:
68224.21
2024. május 17. péntek Paszkál

Fideszes nyilatkozat az emberi jogok mellett

Brüsszelben politikai nyilatkozatot írt alá az Európa számára fontos értékekről Joseph Daul, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetője és Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője elmondta: a két politikus egyebek mellet elkötelezte magát az emberi és a polgári szabadságjogok tiszteletben tartása, a közös uniós energia- és bevándorlási politika, valamint a kommunizmus és a fasizmus elutasítása mellett.

Szijjártó Péter úgy vélte: a szerződés megkötése az első lépés Magyarország szavahihetőségének helyreállítása felé.

Nyakó István, a szocialista párt szóvivője úgy fogalmazott: a közös nyilatkozatot azért kellett aláírnia Orbán Viktornak, hogy később ne tagadhassa meg az abban foglalt értékeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×