eur:
397.05
usd:
360.22
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Jön a virtuális mobil

Hamarosan Magyarországon is megjelenhetnek az első virtuális mobilszolgáltatók - vélik szakemberek. Piaci résztvevők szerint ennek eddig elsődleges akadálya a hagyományos szolgáltatók ellenkezése volt.

A Népszabadság azt írja, hogy május elsejétől december végéig tartó közlekedésbiztonsági akciósorozatba kezdett a rendőrség. Gyorshajtókra, ittas vezetőkre "vadásznak", s azokra, akik nem használják a biztonsági övet.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy száz-százötvenezer családot érinthet az a rendelkezés, amely következtében a mozgáskorlátozottak egy része elveszíti súlyadóra vonatkozó mentességét. Az érdekvédelem szerint éppen a legrászorultabbakat sújtja a szigorítás.

Az Index.hu arról számol be, hogy a genfi székhelyű Africa Research Institute (ARI) munkatársa, Varga Gábor szerint a Kongói Demokratikus Köztársaság területén olyan törzs él, amely rokonságban lehet a szudáni és egyiptomi magyarábokkal. A magyarabok és magyarábok valószínűleg olyan magyar katonák és núbiai nők leszármazottjai lehetnek, akik Törökország egykori határvidékein szolgáltak az oszmán hadseregben. A XVI. században telepíthették le a magyar tiszteket, tőlük származhatnak a mai magyarábok.

A Világgazdaság írja, hogy hamarosan Magyarországon is megjelenhetnek az első virtuális mobilszolgáltatók - hangzott el egy szakmai konferencián. Piaci résztvevők szerint annak oka, hogy e szegmens itthon még nem indult el, az, hogy a hagyományos szolgáltatók nem hajlandók átengedni a piac egy részét. Független szakértők úgy vélik: a vállalkozások nem találták meg a megfelelő üzleti modellt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 21:34
×
×
×
×