eur:
396.49
usd:
359.83
bux:
71905.87
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Dolgozni csak nyugodtan, szépen...

A munkahelyi stressz számos betegség forrása lehet. Megelőzése ezért nemcsak a dolgozók, hanem a munkaadók érdeke is - mondta az InfoRádióban a Munkástanácsok Országos Szövetségének vezető jogi szakértője. Az Országos Érdekegyeztető Tanácsban épp ezért most arról tárgyalnak a felek, hogy hogyan előzhető ez meg.

Azt már számos cégvezető belátta, hogy ha a dolgozóit stressz éri, az a termelékenységre is kihat - mondta Iványi Judit, aki a megelőzés számos módját ismeri.

Ilyen lehet, ha például a munkaadó tájékoztatja a munkavállalókat a vállalat helyzetéről és a jövőjéről. Hasznos lehet az is, ha a vezetők bevonják a foglalkoztatottakat a döntéshozatalba.

Gyakori, hogy a negatív változásokat nem lehet elkerülni, a dolgozók mégis máshogy élek meg azt, ha előre tudják mi vár rájuk, ha előre fel tudnak készülni a változásokra.

Az nem biztos, hogy a munkájuk megőrizhető, az egészségük azonban igen - hangsúlyozta Iványi Judit, aki az ELTE Munkajogi és Szociális Jogi Tanszékének vezetője.

Az érdekegyeztető tanácsban most a munkaadók, a munkavállalók valamint az állam, mint a legnagyobb magyarországi munkaadó vitatja meg a lehetőségetek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×