eur:
394.13
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tovább tárgyalnak Ferihegyen

Szerdán folytatják a bértárgyalásokat a ferihegyi földi kiszolgálást végző Celebi GH Kft. menedzsmentje és a szakszervezetek.

A keddi egyeztetésen a menedzsment ajánlata és a szakszervezet követelése nem közeledett egymáshoz - mondta a Celebi GH Kft. igazgatója.

Limburger Lóránd hozzátette: a munkáltató változatlanul 4 plusz 3 százalékos béremelést ajánl, a szakszervezet pedig 10 plusz 5 százalékot igényel.

Az ügyvezető igazgató közölte: abban megállapodtak, hogy a menedzsment hosszú távú elképzeléseiről alapelveket állít össze, és ezt még kedden este eljuttatja a szakszervezetnek.

Eldőlhet?

Csorba Attila, a Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete elnöke elmondta: a szerdai tárgyalást követően újra értékeli a szakszervezet a helyzetet és döntenek arról, hogy tovább tárgyaljanak-e.

A repülőtér más munkáltatóinál folytatott béregyeztetésről elmondta: az üzemanyag-kiszolgáló RÜK Kft.-nél szakértőik vizsgálják a munkáltató ajánlatát, hogy az új tulajdonos, a Hochtief megjelenéséig függesszék fel a sztrájkfenyegetést.

A Malév földi kiszolgáló cége, a Malév GH esetében Csorba Attila szerint nem történt jelentős előrelépés az egyeztetéseken.

Két napra már leálltak

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete a múlt héten csütörtökön délutántól szombaton délutánig kétnapos sztrájkot tartott Ferihegyen a Celebi Kft.-nél. A 24 órás munkabeszüntetés ideje alatt 624 járatnak kellett volna közlekednie, ebből 33 járatot kellett törölni.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×