eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Leáldozik a klasszikus kölniknek

Visszaszorulnak húsvét előtt a klasszikus kölnik, amelyeket még elsősorban a szupermarketekben és a kisboltokban lehet beszerezni - számol be a Népszabadság. Lapszemle.

A klasszikus, szagos kölnik népszerűtlenségéről, és a drágább, kisebb kiszerelésű parfümök térnyeréséről ír a Népszabadság. Az egyik nagyobb drogéria üzletlánc idén először nem rendelt kis kiszerelésű locsolókölnit. Ezeknek a termékeknek a "végvárai" valószínűleg a szupermarketek és a kisboltok lesznek.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a munkaadók eltörölnék az egészségre ártalmas munkakörökben dolgozók rövidített, heti 36 órás munkaidejét. Arra hivatkoznak, hogy a technológiai beruházásaikkal minimálisra csökkentették az egészségkárosító hatásokat. A szakszervezetek szerint az elképzelés élvezi a kormány támogatását.

A Napi Gazdaságban olvashatnak arról, hogy az Európai Bíróság javaslata értelmében duplájára emelkedne a nemzeti forrásból az agrártermelőknek hároméves időszakra adható, jelenleg 3000 eurós úgynevezett de minimis támogatás maximális összege. Erről április végén dönt az illetékes uniós munkacsoport.

Tíz év óta tavaly először csökkent reálértéken a fejlett országok által a legszegényebbeknek nyújtott hivatalos fejlesztési segélyek összege - tudta meg a Világgazdaság. Az egész világon csak öt ország teljesíti az ENSZ-nek azt a célkitűzését, amely szerint a fejlett országoknak bruttó nemzeti jövedelmük 0,7 százalékát a fejlődőekre kell áldozniuk.

Aki a horvát és a bolgár tengerpartnál messzebbre vágyik, ám az egyiptomi művárost túl kalandosnak tartja, annak ideális befektetési lehetőség Dubajban ingatlant vásárolni - írja a portfolio.hu. A már a magyarok körében is népszerű nyaralási célpontnak számító Dubaj az elmúlt évek egyik ingatlanparadicsoma volt, és a kilátások továbbra is pozitívak, a tranzakciós költségek és az adók pedig mesébe illően alacsonyak. Egy kisebb tengerparti apartmant Dubajban már 10 millió forintért birtokba vehet a vásárló.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×