eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A szomszéd mindig többet költ

A GfK Hungária legfrissebb felmérése szerint a magyarok leginkább a pénznek tulajdonítanak szerepet a család jövőjének biztosításában.

A piackutató intézet februárban, ezer ember megkérdezésével végzett kutatása egyebek mellett arra kereste a választ, hogy mit jelent a pénz az emberek számára, eleget keresnek-e főállásban végzett munkájukkal a megélhetéshez, illetve mennyire elégedettek életkörülményeikkel.

A válaszadók 64 százaléka szerint a pénz elsősorban a család jövőjének biztosítását szolgáló eszköz, 38 százalék pedig úgy vélte, hogy az elvégzett munka megérdemelt díja.

A felmérésben résztvevők 27 százaléka nyilatkozott úgy, hogy főállásban szerzett jövedelme biztosan nem elegendő a megélhetéshez, 34 százalék gondolja úgy, hogy bevételei többé-kevésbé elegendőek megszokott életvitelének biztosításához, 36 százalék szerint viszont nem elegendő szükségleteinek kielégítéséhez.

A válaszadók 79 százaléka azt mondta: annyit költ, amennyi jövedelme van, mások költekezését viszont 55 százalék tartotta túlzottnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×