eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

56 ország képviselői vesznek részt a megemlékezéseken

Egyetlen külföldi delegáció sem mondta le részvételét az '56-os megemlékezéseken. A külügyminisztériumi sajtótájékoztatón elhangzott: 56 ország képviselteti magát a magyar fővárosban október 23-án.

A magas rangú meghívottak közül egyedül a francia miniszterelnök marad távol, a francia belpolitikai helyzetre hivatkozva. Õt országa Európa-ügyi minisztere helyettesíti.

A külügyi szóvivő az InfoRádió kérdésére azt mondta: néhány nagykövetség valóban érdeklődött az ünnepségek biztonságáról, azután, hogy a Fidesz vezetője több nagykövetségi vezetővel is tárgyalt, és sajtóhírek szerint nem ajánlotta nekik a részvételt a megemlékezéseken. Polgár Viktor azonban nem akarta elárulni, hogy melyek voltak ezek.

Királyok, hercegek, államfők

A megemlékezésekre 56 delegáció érkezik Magyarországra. Királyok, hercegek, államfők és miniszterelnökök. Egyszerre még soha nem volt ennyi magasrangú vendége az országnak.

A delegációk közlekedése miatt dugók is kialakulhatnak a fővárosban.

A Külügyminisztérium a külföldi megemlékezésekre összesen 200 millió forint biztosított.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×