INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Újabb hepatitiszes megbetegedések Somogy megyében

Infostart / InfoRádió
Egyre nő azoknak a száma, akik hepatitisz A, vagyis a fertőző májgyulladás vírusával fertőződtek meg a Somogy megyei Istvándiban. Még csütörtökön is három újabb fertőzött jelentkezett az egészségügyi szerveknél - mondta az InfoRádiónak Jankovics Judit, a megyei tisztiorvosi szolgálat osztályvezetője.

A tiszti orvosi szolgálat 23 ember megbetegedéséről tud, közöttük öten felnőttek, tizennyolcan 3 és 19 év közötti gyermekek - mondta a Somogy megyei tisztiorvosi szolgálat osztályvezetője. Jankovics Judit hozzátette: van, aki már elhagyhatta a kórházat.

A vírus a fertőzött ember székletével terjed, ami, ha nem megfelelő a személyi higiénia, rákerülhet használati tárgyakra, akár még ételre is. A lappangási idő hosszú, 15-50 nap alatt jelenhetnek meg a tünetek. A betegség lefolyása után azonban már egy életre szóló védettség alakul ki - mutatott rá Jankovics Judit.

A szakember szerint a fertőzés Istvándi két utcáját érinti, a csütörtökön jelentkezett három beteg is ott él. A betegek hozzátartozói - eddig több mint 220 ember - védőoltást kapnak - hangsúlyozta az osztályvezető.


A címlapról ajánljuk